PRIŠLA PO OTROKA V ŠOLO IN POKASIRALA KAZEN REDARSTVA: Istega dne oglobljeni pred OŠ Koper štirje vozniki (FOTO)

Koper

Na naše uredništvo se je obrnila bralka, ki je v začetku tedna pustila avto pred OŠ Koper in dobila kazen zaradi nepravilnega parkiranja. Kot pravi, je pustila avto na mestu, ki je namenjeno staršem, ki pridejo po otroke oziroma jih pripeljejo v šolo. Tudi sama je prišla po otroka, a se je malce dlje zadržala.

Kot pojasnjujejo na koprski občini, je osem parkirnih mest pred osnovno šolo, ki so zarisana vzdolž ceste, namenjenih zgolj kratkotrajnemu ustavljanju in na njih ni dovoljeno parkirati. "Urejena so tako, da starš, ki otroka pripelje v šolo oziroma ga pride iskat, vozilo ustavi in po vstopu oziroma izstopu otroka iz vozila odpelje dalje. Omejitev parkiranja na teh mestih velja ob delavnikih od 6.00 do 16.00," pravijo na koprski mestni občini.

Za potrebe parkiranja in spremljanja otroka do šole so namenjena parkirna mesta ob koprskem olimpijskem bazenu, od koder vodi do šole urejena pešpot.

Kot so potrdili pri koprski redarski službi so omenjenega dne kaznovali štiri voznike. Vse štiri globe so redarji izrekli prav zaradi nepravilnega parkiranja na mestih, kjer je dovoljeno zgolj ustavljanje.

Kot še dodajajo na koprski občini, prihaja v praksi do zlorab, kar pomeni, da nekateri starši svoja vozila na mestih za ustavljanje parkirajo, na ta način zasedejo mesta drugim staršem in onemogočijo varno dostavo otrok v šolo. Za daljši postanek v šoli so, kot zaključujejo, namenjena bližnja parkirišča.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  29 .09. 2020 ob  08: 20
Starši za začetek naj več ne bodo taksisti svojih razvajenih otrok. Naj gospodje otroci sedejo na avtobus ali pač gredo peš domov. Vsak otrok ima svojega osebnega taksista in seveda ni prostora za vse avte. Krasno življenje (Istriano) pa očitno ni bilo tako krasno, če ne bi še trajalo..
Istriano |  27 .09. 2020 ob  07: 57
-11
Tej paraziti - redarji so predstavniki najbolj nekoristnega poklica, kar jih obstaja. Smo krasno živeli v prejšnji državi z brezplačnimi parkirišči in brez redarjev. Parkirišča smo itak plačali občani in moramo še plačati te parazite, da nas zafrkavajo ali kaj?
Erazem |  26 .09. 2020 ob  06: 58
13
Zdaj pa naj se mojstri prikažejo še na Rozmanovi pri vrtcu in na Veluščkovi pri šoli. Vsak dan bi imeli kaj videti in zelo veliko bi lahko pisali.
galeb |  25 .09. 2020 ob  20: 22
39
Na žalost se prav vedno najdejo starši, ki takšno možnost izkoriščajo. Pripeljejo otroka, nato pa "skočijo" še po svojih opravkih. To se dogaja in pred šolami in pred vrtci. Starši, ki bi ta prostor res rabili, pa iščejo parking naokoli...
Prognostik |  25 .09. 2020 ob  19: 43
25
Samo po otroka sem prišla. Kaj pa avto gospa mama?
solinar |  25 .09. 2020 ob  19: 32
40
Popolnoma pravilno. Take menefregiste in prepotentneže je treba še bolj udariti po žepu. Samo to jim malo zniža EGO.
vseved |  25 .09. 2020 ob  17: 43
43
Se je malo dlje zadržala ...