PRIPRAVEK, KI ODGANJA KOMARJE: Zanj potrebujete le dve preprosti sestavini

Trendi

Se tudi vi vsako poletje sprašujete, katero je najboljše sredstvo proti komarjem? Kateri pripravek izbrati, kateri je najčinkovitejši in ne škoduje zdravju? Obstajta kar dva preprosta receprta za spreja, ki ju lahko naredite sami. Eden izmed njiju ne odganja samo leteče nadloge, temveč tudi neguje kožo.

Za prvi doma narejeni sprej sta potrebni le dve sestavini, in sicer česen in voda. Pet glavic česna stresemo v liter vrele vode in nekaj časa kuhamo. Ko se tekočina ohladi, jo lahko nalijemo v posodico z razpršilcem. Komarjem namreč vonj po česnu smrdi, in to veliko bolj kot ljudem, saj imajo boljši voh. Pripravek tako zavohajo tudi, ko ga mi ne zaznamo več. S tem razpršilom lahko posprejamo tudi predmete ali prostore v stanovanju.

Če vas vonj česna moti, pa je tu še en recept. Potrebujete kokosovo olje, ki ga lahko nadomestite tudi z oljčnim, eterično olje (sivke, rožmarina ali evkaliptusa) ter medicinski, 70-odstotni alkohol. Olje in alkohol v posodi zmešajte v razmerju 1:1. Nato mešanici dodajte še eterično olje, ki ga komarji ne marajo, a pri tem ne pretiravajte - odvisno od količine vaše mešanice. Alkohol bo ob nanosu na kožo izhlapel, olje pa jo bo negovalo. 

Tudi ta pripravek zlijte v flaško z razpršilcem za lažje nanašanje na kožo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija