PRIPADNIKI HAMASA UGRABILI TUDI 30-LETNO NEMKO: Družina jo je identificirala preko tega posnetka (FOTO, VIDEO)

Kronika

V soboto zjutraj so ljudje na območju blizu meje z Gazo, ki so se udeležili glasbenega festivala za mir Nova Festival, doživeli trenutke groze, ko so slišali zvoke raket, ki so letale nad Izraelom. Le pol ure po raketnem napadu so se na prizorišču festivala v puščavi pojavili pripadniki palestinske skupine Hamas, kar je sprožilo kaos in strah. S seboj so vzeli več talcev, med njimi mlad izraelski par in 30-letno Nemko.

Shani Louk

"Slišali smo sirene in rakete. Nismo se mogli skriti, ker smo bili na odprtem prostoru. Vsi smo bili prestrašeni in začeli pakirati svoje stvari," je dejala Tal Gibly, ena izmed udeleženk festivala. Več sto obiskovalcev je bežalo za svoje življenje. "Pobegnili smo v avtomobile, a je nastala kolona. Ko se nismo imeli kam premakniti, so začeli streljati."

Pripadniki Hamasa so ugrabili več talcev, medtem ko so trupla pustili na tleh puščave. Med tistimi, ki so jih odpeljali, je bila tudi Nemka Shani Louk, grafična oblikovalka in mama, ki je Izrael obiskala zaradi glasbenega festivala. Družina je identificirala njeno telo preko videoposnetka, ki kaže dva oborožena moška na zadnjem delu terenskega vozila, pod njima pa je negibno telo. Hamasovi militanti se ob tem norčujejo in vozijo po mestu.

View this post on Instagram

A post shared by Shan (@shanukkk)

Med ugrabljenimi je tudi par, Noa Argamani in Avinatan Or, prikazujejo drugi posnetki s prizorišča festivala. Noo so iz puščave odpeljali na motorju. Njenega partnerja Avinatana so vklenili, peš je hodil za motoristi. Njuni družini si prizadevata, da bi se video čim bolj razširil po družbenih omrežjih, upajoč, da bodo lahko izpogajali izpustitev svojih ljubljenih, poroča CNN.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vid |  09 .10. 2023 ob  21: 34
Ne morem se otresti obcutka da je Hamas korajzno napadel Izrael, ti bodo podivjano in brez milosti udarili po Palestincih in oni jih bodo se bolj sovrazili. Tisti ki so napadli se bodo korajzno skrili, raja bo pa placala. Vedno najebejo najmanj krivi...
Prognostik |  09 .10. 2023 ob  10: 40
Festival za mir se ne organizira na meji z Gazo v posmeh vsem Palestincem, ki tam so, v tem primeru riskiraš da jih fašeš, tako mimogrede.
vseved |  08 .10. 2023 ob  21: 34
Musliči so ga nadrajsali. Židi de ne bodo kar tako ustavili.
vseved |  08 .10. 2023 ob  21: 34
Musliči so ga nadrajsali. Židi de ne bodo kar tako ustavili.