PRIMORSKI ŠTUDENTI NAVDUŠENI: "Namesto dolgočasnega in običajnega razlaganja pravil smo na zanimiv način spoznali italijanski jezik"

Koper

Študentska organizacija Univerze na Primorskem je za študente Univerze na Primorskem (UP) in Fakultete za pomorstvo in promet (FPP) pripravila intenzivni tečaj italijanščine, ki je potekal od 21. marca do 16. maja v prostorih Študentskega centra Univerze na Primorskem.

Tečaji so bili namenjeni predvsem začetnikom (A1), ki so se želeli naučiti nečesa novega in pridobiti kvalitetno znanje s področja italijanskega jezika, pa tudi ostalim, saj je tečaj omogočal tudi utrjevanje že obstoječega znanja italijanščine.

Odziv študentov na brezplačno aktivnost je bil pozitiven in obsežen, saj se je tečaja udeležilo 40 študentov"Tečaj je bila izjemna priložnost za osvojitev osnov novega jezika. Namesto dolgočasnega in običajnega razlaganja pravil smo na zanimiv način spoznali italijanski jezik in kulturo. Izjemno dobre ure in odličen način predavanja profesorice. Znanje smo lahko uporabili tudi v okolju," je tečaj povzela Petra P.

"Predavalnico so napolnili študentje iz vseh fakultet Univerze na Primorskem. Ti so poleg osnovnih slovničnih značilnosti italijanskega jezika spoznali nastanek italijanščine, rabo tega romanskega jezika v Italiji, narečno razslojenost in njegovo razširjenost po svetu. Ure smo večkrat obogatili z ogledom kratkih filmov, ki obravnavajo stereotipe in predsodke o Italijanih in njihovem življenjskem slogu," je 30-urni intenzivni tečaj italijanskega jezika za začetnike povzela raziskovalka, italijanistka, dialektologinja, pisateljica in izvajalka tečaja doc. dr. Suzana Todorović.

Na ŠOUP-u zaradi izjemnega povpraševanja po omenjenih vsebinah že načrtujejo, da bi z izvedbo tečaja nadaljevali v začetku naslednjega študijskega leta. "Zelo smo zadovoljni z odzivom na nov projekt, s čimer tudi sklepamo, da so tovrstna izobraževanja za študente dobrodošla. Želimo jim ponuditi čim več zanimivih in izobraževalnih aktivnosti, zato se bomo tudi v prihodnje potrudili k ustvarjanju in poudarjanju kompetenčnih vsebin," napoveduje Gabriel Jablanovec, sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje ŠOUP.

Izjave študentov o izvedenem tečaju

"Tečaj italijanščine sem krvavo potrebovala, saj nisem imela nobenih osnov, na katerih bi gradila znanje na fakulteti. Že prva ura me je navdušila. Ure so bile sproščene, zabavne. Bolj efektivnega pouka jezika še nisem imela." Nina J.

"Tečaj je bil zelo dober. V zelo kratkem obdobju smo se naučili veliko stvari in odnesli uporabno znanje. Program je bil sestavljen iz različnih načinov poučevanja – predavanja, slajdi, učbenik, filmi … Upam, da bomo tudi v prihodnje sodelovali s profesorico Suzano." Petar Č.

Deli novico: