PRIMORSKI POSLANEC DVOMI, DA BOSTA INTERPELACIJI USPELI: "Če bi opozicija imela dovolj glasov, bi vložila konstruktivno nezaupnico"

Slovenija

Vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič je v odzivu na vloženi interpelaciji proti ministrici za izobraževanje Simoni Kustec in ministru za pravosodje Marjanu Dikaučiču, oba iz kvote SMC, zavrnil očitke obeh interpelacij. Opozicija nima dovolj glasov, da bi interpelaciji uspeli, saj bi sicer vložila konstruktivno nezaupnico, ocenjuje Perič.

Perič potezo opozicije, da vloži interpelacijo, obžaluje. "Verjamem, da bi se dalo vso to energijo in čas porabiti bolj konstruktivno," je povedal. Bosta pa po njegovi oceni ministra z interpelacijama dobila priložnosti, da predstavita rezultate svojega dela.

Perič opoziciji očita, da je interpelacijo zoper Kustečevo napovedala v zanjo najbolj neugodnem trenutku, ko je bila bolniško odsotna. "Mislim, da je slovenska javnost dobro obveščena, da je zbolela za covidom-19," je povedal Perič, ki se mu zdi očitana odsotnost ministrice v zadnjih tednih logična.

Čeprav interpelacije zoper Dikaučiča Perič še ni prebral, se mu očitki ne zdijo novi. "O teh stvareh smo se pogovarjali že na zaslišanju ministra, tako da ni nobene nove okoliščine. Namesto, da bi vložili eno interpelacijo, so rekli, pa dajmo dve, če smo že pri tem," je potezo opozicije ocenil Perič.

Proti omenjenima ministroma po Peričevem mnenju že nekaj časa poteka kampanja, vložitev interpelacij pa je logična posledica tega. Perič predvideva, da bo opozicija v prihodnosti vložila tudi interpelacije zoper ministre iz kvote SDS in NSi. "Sedaj so se naučili, da se je bolje lotiti najprej enega, potem iti k drugemu in potem k tretjemu. In verjetno bo strategija v prihodnje taka," je potezo opozicije ocenil vodja poslancev SMC.

Zadostnega števila glasov, da bi interpelaciji uspeli, vlagatelji po Peričevem mnenju nimajo. To se je po njegovih besedah v preteklosti že izkazalo. "Če bi glasove imeli, bi vložili konstruktivno nezaupnico, ampak od tega so še zelo daleč," meni.

Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so včeraj vložile interpelaciji zoper pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča in ministrico za izobraževanje Simono Kustec. V interpelacijah Dikaučiču med drugim očitajo nezakonit javni poziv za imenovanje delegiranih tožilcev, Kustečevi pa zanemarjenje priprav na šolsko leto v času epidemije covida-19.

Da z vsebino interpelacij še ni seznanjen in je zato ne more komentirati, je potrdil tudi predsednik opozicijske SNS in vodja poslanske skupine Zmago Jelinčič Plemeniti. "Trenutno ni čas za politične igrice KUL in rušenje vlade, saj so pred nami zahtevni časi. Epidemiološka slika v državi je vse slabša, grozi nam nov migrantski val in Slovenija potrebuje močno in stabilno državo," je navedel Jelinčič. Zato je po njegovem mnenju nujno v ospredje postaviti dobrobit državljanov, ne pa nabiranje političnih točk. Jelinčič še ocenjuje, da razlog za interpelacije ni slabo delo ministrov, pač pa težnja po oblasti "KUL in njihovih stricev iz ozadja".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  08 .09. 2021 ob  15: 48
Ma to ni noben primorski poslanec.
Primorci nimamam rjavo okrog vratu.
kokodek |  08 .09. 2021 ob  14: 44
me prav zanima katera pokvarjena stranka bo prihodnje leto vzela kolaboranta Perića v svoje vrste
ZigaZois |  08 .09. 2021 ob  13: 44
Je že prav, da vlagajo interpelacije čeprav je že v naprej znan rezultat preglasovanja. Tako bo vsaj zabeleženo, kako se niso strinjali z delom nekaterih ministrovi in vlade.
Obala1 |  08 .09. 2021 ob  10: 43
Sprašujem se kaj ima v glavi volilec Perica ali Zmagota ali Janše ( pa ne da so ostali dosti boljši vendar tisti so res nekaj najslabšega kar nam se je lahko zgodilo )? In koga sploh briga kaj si neki lik ki si je dodal k imenu Plemeniti misli ( no če bi vprašali njegovo bivšo ženo mogoče bi mu dodala Salmonela )….edino jih Borut Twitter Pahor prekosa
pinkopalinko |  08 .09. 2021 ob  09: 52
Zmago: "nujno v ospredje postaviti dobrobit državljanov, ne pa nabiranje političnih točk". Če bi res to mislil, potem ne bi do onemoglosti podpiral te vlade z vsemi njenimi bedarijami. Tako pa zmeraj znova dokazuejš, da si navaden kruhoborec. Pa saj smo to vedeli, nič novega. Že 30 let.
Pjero Shriba |  08 .09. 2021 ob  09: 47
Perič je s svojim glasom podpori dopolnilega zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu javnega reda in miru, pripomogel k propadu pravne države.
V Sloveniji smo uvedli verbalni delikt, kot so ga poznali v Sovjetski zvezi, nacistični Nemčiji in fašistični Italiji.
S to podporo je Perič postal kandidat za članstvo v SDS.
Spomino se na njegove frottole okrog liberalnih vrednot, ko je SMC vstopil v to vlado.
Perič , ljudje ne pozabijo in na naslednjih volitvah je vprašanje, če vas bo SDS vzel med svoje vrste.

Sum , da je pravosodni minister vpleten v niz davčnih utaj obstaja in so bili sproženi postopki proti njemu.
Sproženi so bili veliko prej preden je postal minister.
Perič blefira do onemoglosti.
Tak minister sploh ne bi smel postat minister oz. moral bi nemudoma odstopit, dokler niso raziskane te obtožbe.