PRIMORSKI POSLANCI Z VPRAŠANJI ZA JANŠO: Tudi v zvezi s "korupcijo in mafijskim upravljanjem z državo"

Slovenija

DZ bo danes s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Janezu Janši in ministrom začel redno mesečno zasedanje. Vprašanja predsedniku vlade so povezana s plačevanjem davkov, korupcijo, predlogom za izredno usklajevanje pokojnin in epidemiološkimi ukrepi za nadaljnje preprečevanje širjenja covida-19.

Marko Bandelli (SAB) bo predsednika vlade povprašal o njegovem stališče do plačevanja davkov in tistih, ki se "plačilu davkov izogibajo, hkrati pa koristijo vse dobrobiti plačanih davkov s strani drugih oseb". Vodja poslancev Levice Matej Tašner Vatovec pa je za premierja napovedal vprašanje v zvezi s "korupcijo in mafijskim upravljanjem z državo".

Poslansko vprašanje bo zastavil tudi Branko Simonovič (DeSUS), ki ga zanima, kako bo vlada v proračunu zagotovila finančna sredstva za realizacijo izrednega usklajevanja pokojnin. Poslanci DeSUS so namreč maja letos vložili predlog zakona, s katerim želijo dokončno odpraviti posledice varčevalnih ukrepov, ki so jih zaradi gospodarske krize utrpeli upokojenci. Kot pojasnjujejo, so z dodatnimi uskladitvami po letu 2016 le deloma "upokojencem povrnili to, kar jim pripada", zato predlagajo, da se pokojnine vsem upokojencem v decembru uskladijo v višini 3,5 odstotka.

Anja Bah Žibert (SDS) bo premierja vprašala, kakšno je njegovo stališče o epidemioloških ukrepih, sprejetih po posvetu s stroko, in kakšne ukrepe vlade lahko Slovenija pričakuje za nadaljnje preprečevanje širjenja okužb.

Na tokratni seji bo sicer DZ med drugim obravnaval tudi predlog proračunov za leti 2022 in 2023, poslanke in poslance pa čakata še interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec in ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  15 .11. 2021 ob  19: 38
Niti na eno vprašanje nki konkretno odgovoril. Kot kalomero, vse so drugi naredili narobe, on pa je kriv. Kakšna krivica se mu dogaja.
kokodek |  15 .11. 2021 ob  11: 53
in potem bo šel na neodložljiv sestanek na tviter
kokodek |  15 .11. 2021 ob  11: 53
predsednik vlade bo povedal, da smo najboljši na svetu
magik |  15 .11. 2021 ob  11: 20
Veliko preveč jih prihaja na svet; za odvečne je bila iznajdena država!
Poglejte jih kako plezajo te odurne opice! Plezajo drug čez drugega in se tako vlečejo v blato in globočino.
Vsi hočejo k prestolu..to je njihova blaznost- kakor da sedi na prestolu sreča!
(Nietzsche)