PRIMORSKI KRIMINALISTI ZADEVI PRIŠLI DO DNA: Za brutalnim ropom se je skrivalo še eno ozadje, dve osebi v priporu

Kronika

Novogoriški kriminalisti so 22. junija na območju Nove Gorice obravnavali kaznivo dejanje ropa. Žrtev brutalnega ropa je bila kitajska državljanka, srednjih let, zamaskiran storilec pa je od žrtve zahteval gotovino in to podkrepil z nevarnim predmetom. Zaradi strahu in fizičnega napada je žrtev storilcu izročila več sto evrov, so zapisali na Policijski upravi (PU) Nova Gorica. Prav tako se je storilec nad žrtvijo fizično znesel, zaradi telesnih poškodb ji je bila kasneje nudena zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici. Z nadaljnjo preiskavo, zbiranjem obvestil in dokazov je bilo tudi ugotovljeno, da je bila oseba žrtev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.

V sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi (državna policija iz Gorice in orožniki iz Lombardije) in pravosodnimi organi iz Lombardije so bile v septembru v Italiji opravljeni tudi dve hišni in ena osebna preiskava. Zasežen je bil dokazni material, ki je bil kasneje priložen kazenski ovadbi. Istočasno so potekale hišne preiskave tudi v Sloveniji oz. na Goriškem, kjer so kriminalisti prav tako zasegli in zavarovali še dodatne dokaze, ki so podkrepili sum kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.

V okviru obsežne in zahtevne kriminalistične preiskave so novogoriški kriminalisti v začetku tega meseca odvzeli prostost tudi 63-letni državljanki Kitajske in jo zaradi utemeljenega suma storitve trgovine z ljudmi privedli k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki ji je odredila pripor.

Novogoriški kriminalisti so z zbiranjem dokazov in obvestil ter ob pomoči tujih varnostnih organov zbrali tudi dovolj dokazov za podajo kazenske ovadbe zoper 38-letnega slovenskega državljana, osumljenca ropa na Goriškem. Osumljeni se trenutno nahaja v priporu zaradi suma storitve več kaznivih dejanj ropov na območju Italije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija