PRIMORSKI GASILCI V BOJU S TEŽKO DOSTOPNIM POŽAROM: Domačin ob gozdni poti zakuril ogenj (FOTO)

Kronika

V nedeljo nekaj minut pred 17. uro se je na strmem, poraščenem in težko dostopnem skalnatem pobočju nad naseljem Koritnica v Baški grapi na Tolminskem razvnel požar.

Območje požara so si ogledali tolminski policisti, ki so ugotovili, da je domačin na pobočju Kuka pod Koriško goro čistil gozdno pot in zakuril suho vejevje. Ogenj mu je ušel izpod nadzora, zato je na pomoč poklical gasilce.

Posredovali so gasilci PGD Grahovo ob Bači, PGD Podbrdo, PGD Ponikve – Planota, PGD Most na Soči, PGD Rut – Grant in PGD Tolmin.

Požar je bil v nedeljo zvečer in včeraj zjutraj še vedno aktiven. Iz požarišča na strmem pobočju je na regionalno cesto padlo več kamnom. Ker je obstajala nevarnost za voznike, so policisti cesto med Koritnico in Podbrdom zaprli.

Čez noč so gasilci postavili požarno stražo, včeraj zjutraj pa so cesto ponovno odprli za promet.

Zoper domačina, ki je čistil gozdno pot in zakuril ogenj, bodo policisti podali ukrep.

Policisti ponovno opozarjajo vse občane, naj se držijo prepovedi kurjenja v naravi. Policisti in gasilci so poleg medicinskega osebja med najbolj obremenjenimi službami na področju preprečevanja širjenja epidemije. Z neodgovornim ravnanjem tako po nepotrebnem dodatno obremenjujete interventne službe. 20. marca je bila razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija