PRIMORSKEMU UČITELJU ODPOVED ZARADI NENOŠENJA MASKE: Pravico bo iskal na delovnem sodišču

Slovenija

Konec oktobra je učitelj športne vzgoje Sandi Valentinčič iz Osnovne šole Alojza Gradnika iz Dobrovega v Goriških Brdih dobil odpoved zaradi nespoštovanja pogojev PCT. Valentinčič je bil na šoli zaposlen 18 let, pravico pa bo iskal na delovnem sodišču.

Redno odpoved zaposlitve iz krivdnega razloga je dobil, ker v šoli ni nosil maske in ni želel pokazati, ali izpolnjuje pogoj PCT. Valentinčič je ob tem prepričan, da je ravnatelj prekoračil pooblastila in da gre v njegovem primeru za kršenje zakonodaje in stroge posege v temeljne človekove pravice.

"Zdaj bo delovno sodišče odločalo, kako naprej. Če beremo delovno zakonodajo, potem nisem kršil nobenega zakona, niti pravil v službi, zato menim, da mi je bila vročena odpoved nezakonito," je dejal Valentinčič.

Ravnatelj Osnovne šole Alojza Gradnika iz Dobrovega v Goriških Brdih Uroš Kobal pa je za STA povedal, da je v primeru učitelja športne vzgoje ravnal v skladu s trenutno zakonodajo in kot odgovorna oseba podal redno delovno odpoved iz krivdnega razloga. "Delovati moramo v skladu s tem, kar nam nalaga zakonodaja oziroma odloki," je še poudaril Kobal. Ob tem ni vedel povedati, ali se Valentinčič pritožil na pristojno sodišče ali ne.

Ob inšpekcijskem nadzoru je inšpektor Valentinčiču napisal kazen, ker med poukom ni nosil zaščitne maske. Valentinčič je nato od vodstva šole dobil opomin pred odpovedjo zaposlitve, ker ne nosi maske in ravnatelju ni želel dokazovati izpolnjevanja pogojev PCT.

Valentinčič je zavrnil tudi plačilo 400 evrov kazni zaradi nenošenja maske. Po njegovem mnenju za ta ukrep ni zakonske podlage, pri tem mu je pritrdilo tudi sodišče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  20 .11. 2021 ob  20: 34
Komentar zbrisan. Fish, da te ni sram, delat reklamo za ta smrtonosni zvarek?
Imperio  |  20 .11. 2021 ob  16: 29
Lahko bi pravico iskal na Facebook - ku.
Ali pa se tam zaposli je boljša plača
Zvitalisica |  20 .11. 2021 ob  15: 27
Bella, odlicno, vse podpisem!
Zvitalisica |  20 .11. 2021 ob  15: 26
Manemebasat, pravilno!
Tale "dr"je dal izjavo pod pogojem, da se ne komentira, drugo vprasala bi ga o kateri znanosti govori? Morda o tisti, ki so jo dali na led in nima pristopa Ms medijem? Ce te je kaj v hlacah in v glavi, se javno sooci z drugacemislecimi znanstveniki pa da vidimo kje je resnica. Raje povej, da si se posral na svojo diplomo in vlozen trud do sedaj in ti je malo mar za Katje in unicena zivljenja tudi zanamcev. Vse za polozaj, placo, kovid dodatke, brezplacne simpozije in potovanja na brezvezne konference....Dno dna si, "dr"
td |  20 .11. 2021 ob  14: 54
-3
@bella, takšne kot ti bi bilo za prisilno mobilizirat za delo na covid oddelkih. No, ker covid itak ne obstaja, brez vsake zaščitne opreme. Še vedno mi sicer ni jasno, zakaj ljudje sploh hodijo k zdravnikom s simptomi bolezni, ki ne obstaja in zakaj dovolijo, da jih namestijo tja. Pa vzami skrivaj s sabo kašno kamero, morda pa ugotoviš, da so vsi oddelki prazni.
td |  20 .11. 2021 ob  14: 52
-5
@bella, ma ne bluzi in si ne izmišljaj tvoje bedarije, očitno so tvoji možgani polni svinca, azo barvila in ostalega .... Kaj naj potem rečejo zdravstveni delavci, ki brez vsakršne škode, pa delavci v prehrambeni industriji, nosijo maske.
Bella |  20 .11. 2021 ob  11: 12
17
Kemicna sestava maske, narejena iz odpadne embalaze:
Nano in mikro polimeri silikati (azbest), kadmij, svinec, antimon, azo barvila, piroli,kaprolaktam,surfaktanti...Nekaj je direktno v maski, drugo zaostane v maski skozi proizvodni proces...
"Ravnatelju", ki samo izpolnjuje ukaze: neumnost ni manjko inteligence ampak manjko clovecnosti.
Hvala ucitelju, ki se je kot zdrava oseba uprl nosenju strupene plastike in prst na celo naj dajo njegovi sodelavci, ki so tiho in drzijo stango temu poslusniku iz zlovescih 30.let ! Boste lahko pogledali v obraz svojim ucencem, svojim otrokom in sodelavcu, ko bo norije konec?!?!