PRIMORKI NAPREDOVALI, A STA VSEENO RAZOČARANI: "Ni kaj dosti povedati, ko ne gre, ne gre"

Svet

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po četrtem dnevu svetovnega prvenstva v Vilamouri na Portugalskem na skupnem 16. mestu in sta kot dan prej znova pridobili dve mesti. V prvi regati dneva sta bili 15., v drugi pa 14. in imata 105 točk.

Povečal pa se je njun zaostanek za desetim mestom, ki kot zadnje vodi v sobotno regato za medalje. Prej ju je od te meje ločilo 15 točk, sedaj je pred zadnjima petkovima regatama rednega dela prvenstva zaostanek že 26 točk. Na desetem mestu sta Italijanki Benedetta di Salle in Alessandra Dubbini, ki imata 79 točk.

"Ni kaj dosti povedati, ko ne gre, ne gre. Danes je bil podoben dan kot včeraj, kar se pogojev tiče. Veter je pihal z morja, bil je nekoliko bolj stabilen, v drugi regati se je moč povečala do kakšnih 12 vozlov. V prvi regati dneva sva imeli do prvega obrata lepo možnost, da bi zaprli tekmice in odjadrali med prvo deseterico, a sva šli v prvo krmo po napačni strani in tam izgubili stik z barkami spredaj. Potem sva bili v sredini flote. V drugi regati pa že na samem startu nisva našli čistega položaja in sva jadrali tam, kamor so naju prisilile druge jadrnice, zato je bil tudi zaključek dneva slab," je bila razočarana krmarka Mrakova.

V vodstvu sta tudi po devetih regatah ostali Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina. Imata 43 točk, osem točk za njima zaostajata Nizozemki Afrodite Zegers in Lobke Berkhout (51), ki sta bili po sedmih regatah tretji. Na tretje mesto sta napredovali Italijanki Elena Berta in Bianca Caruso (62), z drugega pa na četrto nazadovali Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (64).

Mednarodna jadralna zveza oziroma njen razred 470 pa sta pričakovano sporočila, da letošnjega evropskega prvenstva ne bodo pripravili v Hyeresu zaradi ukrepov francoskih oblasti za zajezitev epidemije novega koronavirusa. Prvenstva pa niso odpovedali, organizirali ga bodo v Vilamouri med 30. aprilom in 7. majem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija