PRIMORKI NA JAPONSKO PO BOLJŠI REZULTAT: "Znava in zmoreva bolje jadrati"

Svet

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol bosta od nedelje, 4. avgusta, nastopali na svetovnem prvenstvu razreda 470, ki bo v japonski Enoshimi potekalo do petka, 9. avgusta. Želita izboljšati zadnje nastope, ko se jima ni uspelo prebiti v finalno regato. Med 39 posadkami bosta naslov branili domačinki Ai Kondo/Miho Yoshioka.

Japonki sta bili najboljši lani v Arhusu na Danskem, leto poprej pa sta v Solunu svoji edini stopnički za zmagovalke na SP osvojili Mrakova in Macarolova, ki sta bili v Grčiji bronasti.

Sredi maja letos sta na odprtem evropskem prvenstvu v San Remu zmagali Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz. Druga je bila Britanka Hannah Mills s flokistko Eilidh McIntyre. Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI 2016 v Riu de Janeiru, kjer je jadrala s Saskio Clark, zdaj nastopa z McIntyrejevo.

Veronika Macarol (levo) in Tina Mrak (desno)

Mrakova in Macarolova sta v San Remu branili naslov, vendar sta prvenstvo končali razočarani na skupnem 17. mestu in si nista zagotovili niti nastopa v regati za medalje najboljše deseterice. Od tega boja ju je ločilo kar 33 točk. Slovenki sta prvakinji stare celine postali lani v Burgasu v Bolgariji in sta tedaj ponovili uspeh iz leta 2015.

V San Remu se jima na drugi tekmi zapored ni uspelo uvrstiti med deseterico v regato za medalje. Sredi aprila sta svetovni pokal v Genovi končali na 12. mestu in za eno samo točko zgrešili deseterico.

"Znava in zmoreva bolje jadrati"

"Na obeh tekmovanjih so bili ekstremni pogoji. Bilo je ogromno čakanja in tekmovanja nismo končali s predvidenim številom regat. Toda znava in zmoreva veliko bolje jadrati. Glavni cilj so olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu. Razmislili bova o vsem skupaj in gotovo bova prišli na naslednjo regato bolje motivirani ter pripravljeni," je po EP v Italiji povedala Macarolova.

Najboljši slovenski jadralki zadnjega obdobja, tako kot večina najboljših jadralcev in jadralk sveta, junija nista nastopili na tekmi svetovnega pokala v Marseillu. Nastop sta izpustili zaradi priprav na tekmovanja na Japonskem, kjer ju konec tedna čaka začetek SP, nato predolimpijska regata in za konec še uvodna tekma novega cikla svetovnega pokala.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija