PRIMOREC S PRODAJO LUKSUZNE BARKE SKUŠAL OGOLJUFATI LASTNEGA SINA: Grozi mu do osem let zapora

Kronika

Koprski kriminalisti so konec lanskega leta pričeli s preiskavo prodaje barke na Hrvaškem. Za kaznivo dejanje so osumili 33-letnega in 74-letnega Slovenca z območja Obale.

Fotografija je simbolična.

33-letnik in 74-letnik sta osumljena, da sta z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin spravila v zmoto 58-letnega državljana Južnoafriške Republike. Ta je 74-letniku plačal 156.500 evrov kupnine za barko in 33-letniku 11.500 evrov za posredovanje pri prodaji.

Obalčana sta kupcu zagotovila, da je edini lastnik barke 74-letnik, čeprav sta solastnika še njegova soproga in sin. Slednji se s prodajo ni strinjal, pa tudi ni dobil poplačanega svojega deleža od prodaje.

Reško sodišče je izdalo začasno odredbo, da se barka do razjasnitve okoliščin ne sme uporabljati niti premikati.

Koprski kriminalisti so slovenskemu tožilstvu kazensko ovadili 33-letnika in 74-letnika zaradi goljufije. Grozi jima do osem let zapora.

"Svetujemo, da se pred nakupom tako premičnin kot nepremičnin, še posebej ko gre za večje vsote denarja, ljudje dobro prepričajo in preverijo dejansko lastništvo premičnine oziroma nepremičnine iz dostopnih uradnih evidenc," poudarjajo na koprski policijski upravi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija