PRIMOREC BEG PRED POLICISTI KONČAL V ZIDU: Krepko 'pod gasom' nato pobegnil še peš

Kronika

V večernih torkovih urah so novogoriški prometni policisti ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kršil več cestnoprometnih predpisov.

Fotografija je simbolična. 

Voznik je vozil po Kromberški cesti, ko ga je z zvočnimi in svetlobnimi signali pričela ustavljati policijska patrulja, a se voznik na znake ni odzval in z nezmanjšano hitrostjo peljal naprej z Vojkove ceste proti Kromberku. Prometni policisti so zapeljali za pobeglim voznikom in ga kmalu izsledili nedaleč stran, pri eni od stanovanjskih hiš v Kromberku.

Tedaj pa je 37-letnik zapeljal vzvratno in z zadnjim delom svojega vozila zadel policijsko vozilo. Po trčenju je nato voznik zapeljal na dvorišče hiše in čez zelenico, kjer je trčil v betonski zid. S kraja je nato pobegnil peš, a so ga policisti kmalu dohiteli, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola - napihal je 0,88 mg/l. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi je bil vozniku odrejen tudi postopek za prepoznavo navedenih znakov oz. simptomov, a ga je odklonil. Prav tako je odklonil strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Policisti so še ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja oz. v času izrečenega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli. Zoper hujšega kršitelja bo za več kršitev prometne zakonodaje in kršitve s področja javnega reda in miru podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče, so še zapisali na novogoriški PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija