PRIMORCU KAZENSKA OVADBA NE UIDE: Pijan, zadet in brez vozniške za volanom

Kronika

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so med petkom in nedeljo na Idrijsko-Cerkljanskem in širšem Goriškem poostreno nadzirali voznike v cestnem prometu. Tokrat so preverjali predvsem psihofizično stanje voznikov, pri čemer so enajstim zaradi suma kršitev prepovedali nadaljnjo vožnjo in jim odvzeli vozniško dovoljenje.

Fotografiji sta simbolični.

Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi so policisti v okviru nadzora tudi zasegli osebno vozilo in moped.

Med hujšimi kršitelji je izstopal 48-letni voznik osebnega avtomobila, ki so ga policisti ustavili v Biljah. Zaradi utemeljenega suma vožnja pod vplivom alkohola in pod vplivom prepovedanih drog ter vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja ga bodo ovadili na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ker je neprilagojena hitrost še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, sta Javna agencija RS za varnost prometa in policija danes začeli tudi nacionalno preventivno akcijo Hitrost. Policisti bodo na prehitre voznike prežali vse do 14. junija. Med petkom in nedeljo so sicer ugotovili, da jih je med 48 odkritimi kršitelji 30 prekoračilo najvišjo dovoljeno hitrost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija