PRIMORCI NADALJUJEJO Z DOBRODELNOSTJO: Pomoč iz Kopra in Kobarida že na cilju (FOTO)

Koper

Gasilci iz Kobarida so danes v Petrinjo pripeljali kuhinjo, radiatorje in grelce, ki jih je kot pomoč žrtvam rušilnega potresa na Hrvaškem poslalo slovensko združenje upravljavcev kampov. Pomoč so pripeljali v štirih vozilih. Lokalnim kolegom gasilcem bodo ponudili tudi svoje storitve pri sanaciji katastrofalnega potresa.

Na območje sisaško-moslavške županije, ki ga je prejšnji teden prizadel rušilni potres, tudi danes prihaja veliko različne humanitarne pomoči z vseh koncev Hrvaške, pa tudi iz drugih držav. Med drugimi tudi iz Slovenije, ki je med prvimi prispevala humanitarno pomoč Hrvaški že nekaj ur po potresu 29. decembra. V Sloveniji so v preteklih dneh organizirali številne akcije zbiranja pomoči za Hrvaško.

"Pripeljali smo kuhinjo, imamo poln kombi radiatorjev in grelcev," je za hrvaško tiskovno agencijo Hina izjavil Sašo Rosič, ki je danes v Petrinjo pripeljal enega od štirih vozil s slovensko pomočjo. Potem ko bodo izročili pomoč, se bodo oglasili pri kolegih v Petrinji ter jim ponudili svoje storitve in dodatno materialno pomoč, je dodal Rosič.

Hina pri tem spomni, da je bilo območje Kobarida prizadeto dveh močnih potresih. Leta 1998 je eden najmočnejših potresov v zgodovini Slovenije z magnitudo 5,6 na tem območju povzročil gmotno škodo na več kot 4000 objektih, v potresu leta 2004 pa je v potresu z magnitudo 4,9 umrla ena oseba.

Prispel tudi kombi, ki je krenil iz Kopra

Danes pa je na pot proti Petrinji krenil tudi kombi, ki so ga v organizaciji Hrvaškega kulturnega društva Istra Piran napolnili prostovoljci z Obale. Zbirno mesto je bilo v Čokoladnici Da Ponte v Kopru. Tudi oni so zbirali deke, radiatorje, grelce, hrano, hrano za živali in pokrivne najlone.

V Ljubljani se jim je pridružilo še nekaj kombijev in konvoj je skupaj odšel na pot. Prvo postajališče je bila vas Lekenik, ki je nekaj kilometrov pred Petrinjo, druga postaja pa Občina Sunj

Druga postaja je Občina Sunj 25km od Petrinje. ???????????????????? ????????

Objavil/a Danijel Sertič dne Sreda, 06. januar 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija