PRIMER AGROKOR: Tiralica za Ivico Todorićem

Kronika

Županijsko državno tožilstvo v Zagrebu je danes razpisalo tiralico za dolgoletnim šefom koncerna Agrokor Ivico Todorićem, potem ko je županijsko sodišče v sredo zanj odredilo pripor. Tožilstvo ga kot prvoosumljenega v primeru Agrokor bremeni odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz koncerna. Predvideva se, da je v Londonu.

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović v današnjem pogovoru z novinarji še pred objavo tiralice novinarjem ni želel odgovoriti, ali ima policija informacije o tem, kje je Ivica Todorić.

Povedal je le, da hrvaške inštitucije delajo v skladu s hrvaško in evropsko zakonodajo, ter da je mednarodna in evropska praksa jasna, ko gre za objavo tiralice.

Hrvaška policija je v ponedeljek izvedla več hišnih preiskav ter prijela 12 nekdanjih vodilnih predstavnikov Agrokorja in bivše hrvaške podružnice revizorske hiše Baker Tilly zaradi suma finančnih malverzacij v koncernu. Vendar pa Ivice Todorića in njegovih sinov Anteja in Ivana niso našli na hrvaških naslovih.

Kazenske ovadbe so vložili proti 15 osumljenim, nakar je preiskovalni sodnik v Zagrebu v sredo odločil, da se jih 14 lahko brani s prostosti, 30-dnevni preiskovalni zapor pa je zaradi nevarnosti vplivanja na priče odredil le za Ivico Todorića.

Tožilstvo se je na odločitev sodišča, da 14 osumljenih izpusti na prostost, pritožilo. Odločitev o pritožbi naj bi bila znana prihodnji teden.

Medtem se je v petek starejši Todorićev sin Ante vrnil v Zagreb. Novinarjem je povedal, da je pred preiskovalnim sodnikom zanikal vse obtožbe tožilstva. Bivši podpredsednik uprave Agrokorja ima prijavljeno stalno bivališče v Londonu, na vprašanje, kje sta njegov oče ter mlajši brat Ivan, pa ni želel odgovoriti.

Deli novico:

IBRO |  22 .10. 2017 ob  19: 37
Dead or alive?
Pek |  22 .10. 2017 ob  17: 08
Enostavo se izogiba,da čim več denarja oz.premoženja skrije,kar se pa tiče merkatorja je negdo od naših pobrav veliko provizijo,sej naša vlada itak vse slovensko proda tujcem in kljub temu smo zapufani do amena pa z letom v leto še več zadolženi,sramota za vse vlade,ker so se vse prezadolžile in vsako leto je istoooooo
@jurij |  22 .10. 2017 ob  11: 14
imaš prav, pozabil si še na politike in sodnike !!!!
muffa |  22 .10. 2017 ob  11: 10
morda pa je pri slovenskih kolegih, ki so mu prodali mercator !!!!
Antibaraba |  22 .10. 2017 ob  00: 24
Kje ste sedaj veliki zagovorniki MERCATORJA? mislim na naše vrle osebnosti, katere so hvalile prodajo mercatorja tej barabi?! res super posel ste zrežirali! Kje pa je odgovornost ??
Antibaraba |  22 .10. 2017 ob  00: 23
Kje ste sedaj veliki zagovorniki MERCATORJA? mislim na naše vrle osebnosti, katere so hvalile prodajo mercatorja tej barabi?! res super posel ste zrežirali! Kje pa je odgovornost ??
jurij |  21 .10. 2017 ob  19: 19
Naši organi pregona in tožilstvo pa očitno dela z roko v roki z kriminalci!