PRILOŽNOST ZA MLADE MODNE OBLIKOVALCE: V Koper se z natečajem vrača Stylo (VIDEO)

Koper

Center mladih Koper po treh uspešnih letih in modnih dogodkih tudi letos prireja natečaj, s katerim mladim kreativnim posameznikom, ki šele stopajo v svet modnega oblikovanja, dajejo priložnost, da se predstavijo javnosti, medijem in tistim, ki v modnem svetu nekaj veljajo. Lani so dogodku nadeli novo ime Stylo, tudi letos pa so k zgodbi pristopili nadvse ambiciozno.

Sodelovanje na natečaju je preprosto, pravijo organizatorji. Prijava mora vsebovati kratko besedilo, predstavitev kolekcije, mood board z izhodiščem, konceptom, materiali in barvami ter skice celotne kolekcije in kreacije, v kolikor so že izdelane (5 do 8 modelov).

Prispele prijave bodo šle skozi roke ocenjevalne komisije, ki jo letos sestavljajo novinarka Lorella Flego, urednica revije Elle Petra Windschnurer in modna oblikovalka Matea Benedetti. Najboljše kolekcije, ki se bodo uvrstile v sam vrh ocenjevanja, bodo imele priložnost predstavitve na osrednjem modnem dogodku, 9. oktobra, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo ob tej priložnosti najboljšemu oz. najboljši podelila tudi nagrado. V letošnji izvedbi že tradicionalne modne revije mladih neuveljavljenih modnih oblikovalcev bo zmagovalec prejel 1.500 evrov denarne nagrade in predstavitev v reviji Elle.

Tema letošnjega natečaja je Nazaj v prihodnost. Kot pravijo organizatorji, naj spodbudi vašo kreativno plat, da ustvari pogled in razvije kolekcijo, ki bo temeljila na vašem mišljenju, kaj je v prihodnosti moda. Poglejte okoli sebe. Se moda ozira na preteklost, je stopila stopničko više ali je šla v napačno smer? Tehnologija nam ponuja nove izjemne možnosti ... Ali nas morda preveč usmerja? Je prepletanje tista rešitev sodobnega časa? Je sodelovanje naš nov zagon? Kakšen vpliv imajo druga področja razvoja na modo?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija