PRILAGAJANJE NA PODNEBNE SPREMEMBE: O načrtih za primer Natura 2000 za Škocjanskih zatok prvič v petek

Koper

Mediteranski inštitut za okoljske študije (MIOS) ZRS Koper v sklopu projekta ECO-SMART (Tržišče ekosistemskih storitev za napredno politiko zaščite območij NATURA 2000)  začenja novo serijo dogodkov, ki so namenjeni izmenjavi znanja, informacij in izkušenj z deležniki projekta. Vaše mnenje šteje, zato vas vljudno vabimo, da se udeležite dogodkov in z nami so-oblikujete rezultate projekta ECO-SMART.

Prvi dogodek bo na sporedu v petek, 18. junija 2021, od 10 do 12. ure in bo namenjen predstavitvi načrtov za prilagajanje na podnebne spremembe za pilotni primer Natura 2000 območje Škocjanski zatok. Predaval bo doc. dr. Danijel Ivajnšič.  

Sledila bo diskusija glede predlaganega načrta za prilagajanje na podnebne spremembe.

Drugi dogodek bo na sporedu v petek, 2. julija 2021, od 10 do 12. ure.  Namenjen bo predstavitvi simulacije shem plačil za ekosistemske storitve za pilotni primer Natura 2000 območje Škocjanki zatok. Predaval bo dr. Anže Japelj.

Sledila bo diskusija glede predlaganih shem plačila za ekosistemske storitve. Oba spletna dogodka se bosta odvijala na platformi Zoom in sta brezplačna.

Predavanje in diskusija bosta v slovenskem jeziku, zagotovili bomo konsekutivno prevajanje v italijanski jezik.

Za udeležbo je potrebna prijava preko obrazca na povezavi: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFHpo-_FJ9nvjrkJu1ghQTWRYA3tvfZCcn2aI4rLL89S1Y8Q/viewform?usp=sf_link .

Deli novico: