PRIKRITA NASILNA PRETEKLOST MORILCA 11 LJUDI IZ ČRNE GORE: Masaker je trajal 45 minut, kje je bila policija?

Kronika

Preiskava pretresljivega zločina, ki se je minuli petek zgodil v Črni Gori, je še vedno v teku. Še vedno ni znano, kaj je napeljalo 34-letnega Vuka Borilovića, da je z lovsko puško umoril 11 ljudi, šest je bilo ranjenih. Zločin se je zgodil v naselju Medovina na Cetinjah.

Borilovića so po krvavem pohodu v petek popoldne ustrelili policisti, ker je preprečeval dostop reševalnim vozilom na kraj. Zdaj je že pokopan, policija pa je zaslišala njegovo soprogo, ki je bila s tremi otroki v času zločina na morju. Borilović je bil po poročanju medijev urejen človek, več kot pet let zaposlen kot vodja službe za higieno v Nacionalnem parku Lovćen.

Vse skupaj se je zgodilo v neposredni bližini morilčevega doma, v okrožju 80 do 100 metrov. Masaker naj bi trajal 45 minut, javnost se zato sprašuje, kje je bila tako dolgo policija.

Ob 15.30 je prišel v stanovanje svojih podnajemnikov in na vratih ustrelil 11-letnika, zatem njegovega 14-letnega brata. Skozi okno pa je nato ustrelil še njihovo mater. Potem je po telefonu poklical njenega soproga in mu rekel: "Ubil sem tvojo in mojo družino!"

Od tu je nadaljeval morilski pohod do hiše sosedov, kjer je ustrelil zakonca, njun 32-letni vnuk je bil hudo ranjen. Na pragu hiše je nato ustrelil še njihovega 56-letnega sina, ki je pritekel pogledati kaj se dogaja, ko je zaslišal strele. Nato je ustrelil še 37-letnega soseda in 54-letnega strica ter se odpravil po ulici, kjer je ustrelil 52-letno sosedo in 51-letnega soseda.

Prve žrtve morilca iz Črne Gore, njegovi podnajemniki. 11-letnika je ustrelil na vhodnih vratih, nato njegovega 14-letnega brata in njuno mater.

Boriloveićeva soproga je policistom povedala, da jih je prišel obiskati na morje nekaj dni pred zločinom. Da se ji je sicer zdel malce čuden, vendar nič posebnega. Zanikala je, da bi imel s podnajemniki, ki so bili njegove prve žrtve, nesoglasja. Prav tako naj ne bi držalo, kar so v zadnjih dneh poročali mediji, da ga je zapustila in naj bi bil to povod za masaker. Vsako leto naj bi na tak način vzela dopust in odšla z otroci na počitnice k svojim staršem.

Ker se je 34-letnik nenavadno vedel naj bi mu prijatelj nedavno svetoval obisk pri psihiatru in res naj bi bil naročen na pregled ravno tistega usodnega dne.

Če so ga mediji najprej opisovali kot izredno mirnega človeka, pa so nekaj dni po zločinu v javnost prišle informacije, da je bil Borilović v preteklosti štirikrat ali petkrat prijavljen policiji zaradi nasilnega vedenja. Pred pol leta je najprej verbalno, nato pa tudi fizično napadel svojega sodelavca.

Potem ko sta se sprla v službi, naj bi Borilović odšel k njemu domov, kjer mu je poškodoval avto in metal kamenje v njegovo hišo. Policisti so ga priprli, sodišče pa mu je prejšnji mesec naložilo, da mora zaradi nasilnega vedenja nositi elektronsko zapestnico. Vendar odločitev do dneva zločina še ni postala pravnomočna.

BONUS VIDEO: Celinska Slovenija ima trojanskega, Slovenska Istra pa …

Namigovanja, da bi lahko prišlo do krvnega maščevanja, prebivalce Cetinja v teh dneh še dodatno vznemirjajo. Celo policija je v svoji izjavi zapisala, da se bojijo morebitnega maščevanja. Preiskava je še vedno v teku, policisti zbirajo izjave prič in očividcev. Borilovića pa so pokopali na tajni lokaciji izven Cetinja.

Ob pregledu njegove hiše so našli 4.200 evrov gotovine in osem nabojev za lovsko puško, s katero je postrelil sosede, streljal pa je tudi na ekipo nujne medicinske pomoči in naključne mimoidoče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija