PRIKOLIČAR BLOKIRAL CESTO V KORTAH: Ne policija, ukrepati morajo redarji, ki tudi izrečejo globo (FOTO)

Izola

Včeraj smo poročali, da so turisti s počitniško prikolico tako rekoč zaprli cesto v Kortah. Bralka nas je opozorila, da se promet ni premaknil več kot 20 minut, da so klicali policijo, ki naj se ne bi odzvala, zato so se morali domov odpraviti peš. Na koprski policijski upravi so dogodek potrdili.

Bralka se je obrnila na nas z vprašanjem, kdo lahko priskoči na pomoč v takih primerih, saj kot navaja 'nihče nima pravice zapreti ceste, tudi če se je izgubil – po tej cesti je pravzaprav promet prepovedan za taka vozila'.

Na koprski policijski upravi so potrdili, da so prejeli obvestilo o dogodku v Kortah na številko 113, vendar po njihovi oceni zadeva ni bila interventna in zahtevala posredovanja policije. "So pa policisti vseeno odšli na kraj. Ukrepa ni bilo," so za naš portal povedali na koprski policijski upravi.

Za odgovore smo se obrnili tudi na redarsko službo občine Izola, kjer so povedali, da imajo za takšne primere dežurni telefon, na katerem so redarji dosegljivi vsak dan med 7. in 22. uro. Klica, ki ga omenjamo, niso prejeli. So pa ob 16.52 prejeli na občinski upravi elektronsko sporočilo, ki je bilo naslovljeno na vodjo občinskega inšpektorata redarstva. Sporočilo je prispelo izven delovnega časa občine. "Po naključju je bilo opaženo ob 17.10. Prijava je takoj bila prenešena v reševanje redarjem, ki so odšli v Korte. Vendar je bila ob njihovem prihodu cesta normalno prevozna," so povedali na izolski občini.

Kot še poudarjajo, velja v Kortah omejitev dolžine in je tudi postavljena prometna signalizacija, ki prepoveduje promet za vozila daljša od šestih metrov. Globa za neupoštevanje prometne signalizacije znaša 160 evrov. "V primerih, ko občinski redar prejme intervencijski klic na dežurni telefon, presodi nujnost klica in se v čim krajšem času na klic odzove ter opravi ogled na kraju dogodka. Posreduje skladno s pooblastili. Za hitro in učinkovito ukrepanje občinskih redarjev, občane prosimo, da svoje prijave podajo na dežurni telefon občinskih redarjev," še dodajajo na izolski občini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  30 .07. 2019 ob  20: 11
Vse so poklicali na kraj, policijo, redarje, sosede komuniste, Mirka i Slavka in kortežanskega osla. Globa €160 bi bila ravno prav za stroške bencina in korenček za osla. Barabe rdečuharske škodoželjne, sinovi zaudarjajočih udbo-špicljev in doušnikov ... jabolko ne pade daleč od drevesa. V Franciji ali Nemčiji bi lokalni ljudje zavihali rokave in turistom pomagali iz zagate, saj niso tega storili nalašč.