PRIJELI OBTOŽENEGA ZA KRUT UMOR NOSEČE PARTNERKE: Je imel pomočnika?

Kronika

Včeraj smo poročali o pobegu obtoženca za umor nosečnice Branimirja Čalete, ki je pravosodnim policistom ušel po obravnavi na splitskem sodišču, ko so ga pospremili do policijskega kombija. Osumljenca so nato okoli 20.30 včeraj zvečer ujeli v bližini stadiona Poljud, piše Slobodna Dalmacija.

Lisic, s katerimi je obtoženec pobegnil pravosodnim policistom, po poročanju medija niso našli, se pa Čaleta prijetju ni upiral.

"Pravo vprašanje je, ali je imel osumljenec pomočnika in ali je bil njegov pobeg načrtovan?" še piše časnik. Trenutno na to ne more odgovoriti nihče, saj ne vemo, ali so mu bile iz zapora dovoljene telefonske povezave, kolikokrat in s kom.

Na pristojne so tudi naslovili vprašanja, ali je običajno, da v takem primeru pobega policist v centru mesta sprožil tri strele iz pištole in ali je bilo to potrebno. Kakšen je pravzaprav postopek ravnanja pravosodnih policistov pri pobegu zapornikov? Ali so policisti iz te zgodbe suspendirani in ali bo v zapor v Splitu prišla strokovna skupina uprave za zapor?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija