PRIJELI NASILNEGA PROTESTNIKA, KI JE NAPADEL VEČ LJUDI: Incident, da bi na hierarhični lestvici navijačev Viol priplezal čim višje

Kronika

Ljubljanski policisti so po poročanju spletnega Večera prijeli Mariborčana, ki je na nasilnih protestih v Ljubljani 5. novembra napadel fotoreporterja, snemalca in uniformiranega policista. Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so tudi potrdili, da so danes izvajali aktivnosti na območju PU Maribor, podrobnosti pa bodo predstavili v sredo.

Osumljenega bodo po neuradnih informacijah Večera predvidoma v sredo privedli pred preiskovalnega sodnika. Po podatkih Večera je napadov osumljen Mariborčan, ki mu grozi ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve hude in lahke telesne poškodbe. Ovadba naj bi mu grozila tudi zaradi sodelovanja v skupini, ki je poskušala uradni osebi preprečiti uradno dejanje.

Po poročanju Večera naj bi osumljeni na današnjem zaslišanju na policiji celo priznal napad na policiste in fotoreporterja. "A svojega zagovora danes ni dokončal, ker se želi prej posvetovati z odvetnikom, ki v današnji hišni preiskavi ni bil prisoten," so še zapisali na Večeru.

Osumljenega naj bi poznali tudi v vrstah navijaške skupine Viole. Neuradno naj bi za incident poskrbel ravno z namenom, "da bi na hierarhični lestvici Viol priplezal čim višje", so še zapisali na Večeru.

Več podrobnosti bodo sicer predstavili v sredo na novinarski konferenci, pa so zagotovili na Policijski upravi Ljubljana.

Protesta 5. novembra v Ljubljani, ki je prerasel v nasilništvo, se je po oceni policije udeležilo okoli 500 ljudi. Poškodovanih je bilo več ljudi, pa tudi policijska in reševalna vozila ter mestna infrastruktura. Policija je uporabila tudi vodni top.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .12. 2020 ob  13: 02
čim višje na lestvici Viol in očeh sds