PRIJELI GOLJUFA, KI JE UPRIZARJAL NESREČE NA GORIŠKEM IN AJDOVSKEM: Pri poskusu pobega poškodovan policist

Kronika

V preteklih dneh smo poročali o več poskusih goljufije na Goriškem in Ajdovskem. Neznanca sta uprizarjala prometne nesreče, nato pa voznike poskušala prepričati, da je krivda njihova in da jima poplačajo škodo v gotovini na licu mesta. Včeraj sta ponovno preizkusila srečo v Šempetru, a se je poskus izjalovil. Pri poskusu pobega 36-letnika je bil policist lažje poškodovan.

Včeraj ob 9.42 je občan poklical na 113 in ponovno prijavil poskus goljufije z lažnim prikazovanjem prometne nesreče, tokrat v Šempetru. Tudi tokrat se je goljuf pripeljal z belim avtomobilom fiat Bravo, z njim pa je bila tudi sopotnica.

Voznika je na parkirišču pred trgovino izsledil policist postaje za izravnalne ukrepe. Moški je poskušal pobegniti tako, da je pričel manevrirati z avtomobilom. Kaj natančno se je zgodilo, z novogoriške policijske uprave niso sporočili, so pa navedli, da je bil policist pri tem lažje poškodovan in je moral poiskati pomoč v šempetrski bolnišnici.

Gre za 36-letnega Italijana, ki so ga po prijetju zaslišali na policiji. Od italijanskih kolegov so izvedeli, da je podobna kazniva dejanja izvrševal tudi na območju sosednje Italije. Goriški in Ajdovski policisti so bili obveščeni v preteklih dneh o šestih tovrstnih poskusih goljufij Italijana.

Kot smo že poročali, sta storilca na Severnem Primorskem voznike avtomobilov poskušala prepričati, da so oni zakrivili prometno nezgodo in izsiliti denar. Pri tem sta vztrajala, da se ne obvesti policija, ampak da žrtev poravna škodo s plačilom v gotovini na kraju samem. V enem primeru sta voznici ukradla iz avtomobila tudi denarnico.

Ker obstaja velika verjetnost, da sta na ta način oškodovala še več voznikov, policisti vse, ki so bili žrtve goljufije oz. poskusa goljufije, vabijo da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica (Sedejeva ulica 11, telefon (05) 303 44 00, e-naslov: pp_nova_gorica@policija.si) ali na katerikoli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Vsem, ki so policistom v tem primeru pomagali priti do storilca, se iskreno zahvaljujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija