PRIJAVITE ŠKODO, KI SO JO NAREDILE POPLAVE: Ne zamudite zadnjega roka!

Slovenija

Občinske komisije štirih obalnih občin pozivajo oškodovance k prijavi škode, ki je nastala na zemljiščih, stavbah, infrastrukturi in vodotokih zaradi posledic visokega plimovanja morja med 12. in 14. novembrom. Oškodovanci morajo podati prijavo na predpisanih obrazcih v sprejemni pisarni občine, kjer je škoda nastala, do 10. decembra do 12. ure.

Prijavo lahko oškodovanci podajo osebno ali po pošti, pri čemer se bo upošteval datum poštnega žiga. Obrazci za prijavo škode so objavljeni na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, na naslovu www.urszr.si, oškodovancem pa so na voljo tudi na občinskih spletnih straneh in v sprejemnih pisarnah občin, so v imenu vseh štirih občin sporočili z Občine Izola.

Morebitne dodatne informacije in pojasnila je mogoče dobiti tudi na telefonskih številkah 05/66 00 251 (Občina Izola), 05/664 62 95 (Mestna občina Koper), 05/665 30 32 (Občina Ankaran) in 05/671 03 80 (Občina Piran).

Izredno plimovanje pred slabima dvema tednoma je bilo najvišje v zadnjega pol stoletja in je največ škode povzročilo v mestnih jedrih Izole in Pirana. Gasilci so tedaj v le nekaj urah opravili okoli 60 intervencij, večinoma zaradi zalitja objektov, poplavljenih je bilo več ulic in trgov.

Kot je v petek ob obisku ministra za obrambo Karla Erjavca navedel izolski župan Danilo Markočič, so samo v njihovi občini po grobih ocenah utrpeli za 1,8 milijona evrov škode, v Piranu za dva milijona evrov, v Kopru in Ankaranu pa za več kot 600.000 evrov, zato ocenjujejo, da bodo presegli prag 0,3 promila BDP, po katerem lahko na upravi za zaščito in reševanje sprožijo postopek, da se dogodek obravnava kot naravna nesreča.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija