PRIJAVA OBČANKE JE ZALEGLA: Pes v okolici Kopra ne domuje več v neurejenih razmerah

Koper

Potem ko smo konec avgusta poročali o psu, ki je bil v bližini Kopra na verigo prilklenjen med kupi smeti, roji komarjev in podganami, so nam včeraj z Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin sporočili, da je dvorišče, na katerem se nahaja pes, pospravljeno.

Na podlagi prijave občanke, ki je razkrila, v kakšnih razmerah živi pasji mladič, je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin še isti dan izvedla pregled na terenu.

"Ugotovljeno je bilo, da je bil pes na zelo razmetanem dvorišču, z verigo dolgo približno štiri metre pritrjeno na drsečo približno 20 metrov dolgo žico. Pes je imel hrano, vodo in možnost umika v senco in zavetje. Zaradi nepospravljenega dvorišča je obstajala velika možnost zapleta varige in s tem možnost preprečitve gibanja psa ter doseganja vode in hrane," so ugotovili.

Naslednji pregled so opravili 3. septembra, ko so ugotovili, da je dvorišče pospravljeno, za psa pa ustrezno poskrbljeno. Zaradi kršitve zakonodaje bodo uvedli prekrškovni postopek, so še dodali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija