PRIHODNOST, KI SE ŽE URESNIČUJE: Predstavili prototip avtomobila, ki lahko spreminja barvo, to pa še ni vse (VIDEO)

Svet

Bavarski avtomobilski velikan BMW je ta teden na sejmu elektronike v Las Vegasu predstavil prototip avtomobila, ki lahko spreminja barvo. Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, je vozilo posebno tudi zato, ker lahko projicira podatke o vožnji na notranjo stran vetrobranskega stekla.

Podjetje je lani na istem dogodku obiskovalcem sejma predstavilo avtomobil, ki je lahko spreminjal barvo le iz bele v črno in vmes v sivo. Novo vozilo, poimenovano i Vision Dee, pa se lahko v primerjavi s predhodnikom odene v celotno paleto mavričnih barv, in sicer v enem odtenku ali v obliki črt ter kar.

Za zdaj gre le za idejo, ki pa bo vplivala na dizajn prihodnjih avtomobilov nemškega proizvajalca. Prikazovanje podatkov o hitrosti in smeri vožnje na notranji strani vetrobranskega stekla na primer namerava podjetje kupcem ponuditi od leta 2025 naprej. BMW je prav tako nakazal možnost projiciranja razširjene realnosti na vetrobransko steklo. Slednje bi se na ta način prelevilo v zaslon, na katerim bi se izmenjavali dejanska in virtualna resničnost.

Kot je povedal prvi mož podjetja Oliver Zipse, si želijo ustvariti "najboljšega spremljevalca", ki bi uporabniku ponudil osebno izkušnjo vožnje.

Bavarski avtomobilski velikan BMW je lani sicer prodal okoli 2,4 milijona avtomobilov, kar je skoraj 100.000 manj kot leto prej, so ta teden sporočili iz družbe. Se pa je več kot podvojila prodaja popolnoma električnih vozil.

"Zelo smo ponosni, da znamka BMW ostaja številka ena v globalnem premijskem segmentu," so sporočili iz skupine. Pred tem je bil več let številka ena prav tako nemški avtomobilski proizvajalec Mercedes-Benz s sedežem v Stuttgartu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  09 .01. 2023 ob  13: 48
To je staro ze enih deset let!
damian |  07 .01. 2023 ob  23: 26
ZA PEXXRE
Piero Panin |  07 .01. 2023 ob  22: 05
Mah in pol ti ga kdo obdrsa na parkiriscu,galeb pusti svojo sliko,pozimi vozis za kamijonom je ves siv...
Bomo vidli kolko jih bo prodanih
SkateBordKite |  07 .01. 2023 ob  14: 45
Jebale vas mavrične barve. Samo se o teh pofukanih gejevskih barvah se pise in govori. Kaj se da še nižje pastjQuery112308617914111789016_1673098981219 Lowlife scumbags