Prihodnost Balkana v internetnih tehnologijah?

Tehnologija

Na srbskem Kopaoniku je minuli vikend potekala največja konferenca o internetu in internetnih vsebinah za področje nekdanje skupne države. Več kot 950 udeležencev in 80 predavateljev je govorilo predvsem o primerih dobre prakse in projekcijah za prihodnja leta.

Kreativnost, zanimive vsebine in iskanje priložnosti na internetu. O teh temah je bil govor v več kot 40 urah predavanj, slišati pa je bilo tudi nekatere drzne zamisli, najbolj zanimiva je bila ta, da bi lahko Balkan postal nova silicijska dolina za področje internetne tehnologije.

Glavna zvezda Blogomanije je letos bil Američan Dave Trott, znani bloger, sicer pa tudi zelo uspešen podjetnik, ki deluje tudi na področju internetne tehnologije. Njegovemu predavanju je prisluhnilo več kot 500 ljudi.

Blogomanija je imela tudi posebno humanitarno noto. Glavni sponzor, Coca-Cola, je za vse kalorije, ki so jih udeleženci porabili ob tvitanju in športnih aktivnostih, doniral 5000 evrov v dobrodelne namene.

Zoran Torbica, direktor Blogomanije, je za Regional povedal: "Upam, da so se številni Slovenci in prijatelji iz Primorske, ki so prišli na konferenco, naučili kaj novega, kaj uporabnega in spoznali ljudi, s katerimi bodo lahko sklenili kak posel. Upam pa tudi, da so se dobro zabavali, saj je Blogomanija znana po tem, da ima odlične zabave."

Deli novico: