PRIHAJAJOČI DNEVI KAR KLIČEJO PO UREJANJU VRTA: Izberite med bogato ponudbo kakovostnih lokalnih sadik

Koper

Poletna vročina počasi pojenja, temperature so vse bolj prijazne tudi našim rastlinam, poletni pridelek je pobran in vrtovi nas kar kličejo k urejanju. V Agrariji boste na enem mestu našli vse za vrt, nemalo katera gredica pa se bo ob bogati ponudbi vrhunskih jesenskih sadik hitro zdela premajhna.

Ravno prihajajoči dnevi nudijo vsem vrtičkarjem in pridelovalcem odlične pogoje za saditev kakovostnih, lokalnih sadik. In ravno v Agrarijinem Kmetijsko razvojnem centru slovenske Istre Purissima pridelujejo lastne sadike zelenjadnic, zelišč in dišavnic. Sadike vzgajajo z veliko strokovnega znanja in ljubezni do slovenske, domače pridelave. Prav Agrarijine jesenske sadike so najbolj primerne za mediteransko podnebje in istrsko zemljo. Kupite jh lahko v Agrarijinih trgovinah.

Prihodnji dnevi bodo odlični za saditev zelenjave, široka paleta domačih kakovostnih sadik pa vam trenutno ponuja raznorazne vrste zelja, cvetače, brokolija, ohrovta, solate, radiča, endivije in druge zelenjave. Cvetača je super zelenjava za jesenski čas, saj vsebuje poleg veliko vitamina C še kalij, kalcij, vitamin K in ogromno vlaknin.

Zelje, ohrovt, cvetačo in brokoli posadite na sadilno razdaljo približno 50 cm, obirali pa jih boste lahko po dobrih dveh do treh mesecih rasti, razlagajo Agrarijini strokovnjaki, ki opominjajo še, da zelje vsebuje antioksidante in veliko vitamina C.

Da boste imeli tudi v poznih jesenskih mesecih ob kosilu domačo solato, vam svetujejo nakup sadik solat Julian, Gloriole ter raznih radičev in endivij. Posadite jih na razdaljo 35 cm, tako da vam lahko že na majhnem vrtu zrastejo različne slastne solate. Določene sadike bodo nared za obiranje že po dobrem mesecu dni, vse podrobnosti pa vam bodo z veseljem razložili Agrarijini zaposleni.

V agrocentrih KZ Agraria najdete, poleg sadik, zelišč in gnojil, tudi vse potrebno za zalivanje in analizo tal. Strokovno podkovani trgovci in svetovalci vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja. V Agrariji vam bodo pomagali do lepega in bogatega vrta tudi v jesenskem času. V trgovinah KZ Agraria pa lahko hkrati nakupite še vse potrebno za vaše gospodinjstvo in pripravo odličnega kosila.

Za kar se da prijetno nakupovanje, si lahko že doma v miru prelistate katalog z bogato ponudbo sadik, ki ga najdete na spletni strani Agrarie Koper ali na tej povezavi, ogledate pa si lahko tudi vse lokacije in odpiralne čase Agrarijinih trgovin.

KZ Agraria Koper se z razlogom rada pohvali s sloganom "Najboljše iz Istre"!