PRIHAJAJO GORIŠKI DNEVI KNJIGE: Obeta se pester program za vse generacije

Goriška

Med 15. in 19. aprilom bo osrednja knjižnica na Goriškem, Goriška knjižnica Franceta Bevka pripravila 13. Goriške dneve knjige. Dogajanje, ki prinaša predstavitev novih knjig, delavnice, pogovore, razstave, glasbo in film za vse generacije, je letos povezano s 70-letnico novogoriške knjižnice.

"Prepričani smo, da bo vsakdo našel nekaj zase, saj smo poskrbeli za vse, od najmlajših do mladine in odraslih," je na današnji novinarski konferenci povedala direktorica Goriške knjižnice Irena Škvarč.

Letošnje dogajanje so pripravili skupaj s 40 sodelujočimi organizacijami, društvi in posamezniki. Podpira jih tudi Mestna občina Nova Gorica.

Osrednja tema Goriških dnevov knjige je ustvarjanje na Goriškem. V ospredje želijo postaviti domače literarne in umetniške ustvarjalce, ki s svojim delom in ustvarjanjem bogatijo kulturno zavest lokalne skupnosti.

Uvodna ponedeljkova slovesnost bo ob 12. uri, ki ji ob 18. uri sledi ogled kratkega filma Knjižnica na travniku. Torek bo namenjen predstavitvi Mojstrovalnice, knjižni čajanki z Romeom in Julijo, pravljičnim srečanjem Odpri oči, pogovoru o slovničarstvu in predavanju.

V sredo bo novogoriško knjižnico obiskala pevka Raiven, predstavili bodo knjigo Darinke Kozinc, pripravili bodo predavanje in ogled gledališke predstave v SNG Nova Gorica. V četrtek pripravljajo še delavnico risanja stripa, predstavitev zbornika Literarnega kroga, predavanje in odprtje dopolnjene gostujoče razstave.

Vrhunec dogajanja so prihranili za petek, 19. aprila, ko bo v Goriški knjižnici potekala Noč knjige. Na njej bodo predstavili slikanico, odprli 13. sezono Primorci beremo z Mihom Mazzinijem in Carmen L. Oven, obiskovalci pa bodo lahko prisluhnili domači glasbenici Moyi.

V času trajanja Goriških dnevov knjige bosta Darinka Kozinc in Ljuba Krušič pripovedovali zgodbe najmlajšim. Med njimi bodo tudi otroci iz zamejskih vrtcev in šol, saj se Goriška knjižnica povezuje tudi čezmejno in s slovenskimi knjigami iz bibliobusa razveseljuje tamkajšnje otroke v slovenskih osnovnih šolah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija