PRIHAJAJO DNEVI HUMANISTIKE: Tudi letos s pestrim programom

Koper

Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem že tradicionalno prireja Dneve humanistike, ki bodo letos potekali med 11. in 15. aprilom.

Humanistično obarvan teden ponuja široko paleto dogodkov, ki predstavljajo aktivnosti in dosežke fakultete v preteklem obdobju ter aktualne tematike: predavanja domačih in tujih strokovnjakov, predstavitve publikacij njihovih predavateljev in zaključnih del, predstavitve in pogovori ob ogledu filmov, predstavitve umetniških, raziskovalnih in študentskih projektov ter ostali zanimivi in raznovrstni dogodki z različnih področij.

Osrednje tematike letošnjih dnevov humanistike so povezane z jeziki in književnostjo, prisluhnili pa boste lahko tudi zgodovinskim, arheološkim in geografskim predavanjem, predavanjem in diskusijam o aktualnih temah ter se udeležili delavnic tradicionalne kitajske medicine. Ob koncu tedna se bo odvilo še prvo srečanje Alumni kluba UP FHŠ z okroglo mizo in druženjem, dekanja UP FHŠ, prof. dr. Irena Lazar, pa bo uspešnejšim študentom in sodelavcem podelila Bartolove nagrade in priznanja za leto 2021.

Celotni program Dnevov humanistike 2022 je dostopen TUKAJ.