PRIHAJA V SLOVENIJO: Na voljo že ta teden!

Slovenija

Prvi navdušenci bodo Samsungove nove telefone Galaxy S10 dobili že v petek, so na današnji predstavitvi povedali predstavniki podjetja Samsung Slovenija. Nova generacija prihaja v treh različicah, S10e, S10 in S10+.

Najpomembnejše inovacije, ki jih prinašajo novi telefoni, so t. i. brezkončni-o AMOLED zaslon, kamera in napredne funkcije, so povedali na predstavitvi. Kot so pojasnili, se lahko pohvalijo s trenutno najboljšim zaslonom na mobilnih napravah, saj naj bi ponujal najbolj natančno reprodukcijo barv na mobilnem zaslonu. Galaxy S10+ se ponaša s 16,2-centimetrskim dinamičnim zaslonom Quad HD+ AMOLED, Galaxy S10 s 15,4-centimetrskim dinamičnim zaslonom Quad HD+ AMOLED, Galaxy S10e pa s 14,7-centimetrskim dinamičnim zaslonom FHD+ AMOLED. Ob tem zmogljivejša S10 in S10+ prinašata tudi ultrasonični bralnik prstnih odtisov, vgrajen v zaslon, pri modelu S10e pa je bralnik prstnih odtisov nameščen na gumbu za vklop.

Serija Galaxy S10 podpira video standard HDR10+, hitro polnjenje in brezžično skupno rabo energije. Tu so še izboljšane zmogljivosti nameščenih tehnologij umetne inteligence.

Nekoliko se zatakne pri procesorjih, saj se je v Evropi Samsung odločil za procesorje Exynos, medtem ko v ZDA in na Kitajskem v telefonih ponujajo zmogljivejše procesorje Snapdragon. A kot pravijo predstavniki podjetja Samsung Slovenija, je to odločitev matičnega podjetja in jo kot takšno tudi sprejemajo.

Prvi navdušenci lahko svoje naprave pričakujejo že v petek

Priporočene maloprodajne cene za najnovejše Samsungove telefone se gibljejo od 749 evrov za osnovno različico S10e do 999 evrov za osnovno različico S10+ in do 1599 evrov za S10+ z enim terabajtom spomina. Prednaročila pri Samsungu sprejemajo do četrtka, prvi navdušenci pa lahko svoje naprave pričakujejo že v petek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija