PRIHAJA V ISTRO: Julio Iglesias bo junija nastopil v puljski areni

Istra

Priljubljeni španski pevec Julio Iglesias bo 22. junija nastopil v areni v Pulju, piše na glasbenikovi uradni spletni strani. Šestinsedemdesetletni pevec je od leta 1969 izdal več kot 80 albumov, nazadnje leta 2017 Dois Coracoes. Iglesias je sicer na svoji spletni strani v juniju napovedal šest evropskih koncertov.

Iglesias je v 50 letni glasbeni karieri prodal več kot 300 milijonov albumov po vsem svetu. Njegov album Julio iz leta 1983 je bil prvi album izvajalca zunaj angleškega jezikovnega območja, ki je bil v ZDA prodan v več kot dveh milijonih izvodih. Je tudi edini tovrstni album, ki se lahko pohvali z dvojno platinasto naklado. Diskografska hiša Sony Music Entertainment, ki je izdala več Iglesiasovih plošč, je priljubljenega latino pevca razglasila za enega izmed desetih komercialno najbolj uspešnih glasbenikov.

Posebej je znan po svoji romantičnih baladah, uspehe pa žanje tudi s prepričljivimi izvedbami drugih glasbenih slogov, kot denimo na zadnjem albumu, kjer je zbral žanrsko različne pesmi mehiških avtorjev. Na začetku kariere je med drugim izdal skupno ploščo z znano hrvaško pevko Terezo Kesovijo.

Pred začetkom glasbene kariere je Iglesias študiral pravo, med drugim je kot vratar treniral nogomet v madridskem moštvu Real Madrid. Iglesias je tudi prijatelj predsednika hrvaške nogometne zveze in nekdanjega nogometnega reprezentanta Davorja Šukerja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija