PRIHAJA SPREMEMBA VREMENA: Kaj nas čaka v prihodnje?

Slovenija

Trenutne temperature so neznačilne za april in bi jih pričakovali konec maja. Vendar pa zaradi zmernega do močnega padanja zračnega tlaka prihaja sprememba vremena, piše na spletni strani ciklon.si

V noči na torek nas bo s severa dosegla vremenska fronta. Padavine bodo kratkotrajne in jih bo malo, največ jih je pričakovati nad osrednjo in deloma vzhodno Slovenijo, proti zahodu pa bo padavin manj. Zaradi hitre menjave zračnih mas bo marsikje zagrmelo, piše spletna stran.

Po vremenski fronti bo sledil prihod zelo mrzle zračne mase. "Veter bo v torek zvečer hitro začel slabeti in v sredo zjutraj bo velika nevarnost pozebe. Zjutraj bo marsikje pod ničlo, sploh pa po neprevetrenih kotlinah bi lahko šlo tja do 3 °C ali celo 4 °C. V sredo bo dan ko se bo od zahoda hitro začelo krepiti območje visokega zračnega pritiska in zlasti v višinah se bo ogrelo v 12 urah za več kot 10 °C, kar pomeni, da četrtkovo jutro ne bo več tako mrzlo. V povprečju bo dobre 3 stopinje hladneje kot v sredo, vendar kljub temu možnost slane ni izključena," piše na spletni strani ciklon.si.

Krepitev afriškega anticiklona se bo začela torej v sredo, ko bi iz Sahare lahko pripotovalo precej saharskega peska. Od petka naprej bodo dnevne temperature marsikje celo presegle 25 °C. "Vendar zelo verjetno toplo vreme ne bo trajalo dolgo, nad zahodnim delom Sredozemlja se bo postopno okrepil sredozemski ciklon, katerega poti zaenkrat še ne poznamo," dodajajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija