PRIHAJA RAZPIS: Luka bo ponudila 307 neposrednih zaposlitev

Koper

Na upravi Luke Koper so danes potrdili akcijski načrt glede strategije na področju IPS. Ob tem so potrdili zaposlitev 307 delavcev neposredno v Luko Koper, je povedal prvi mož Luke Dimitrij Zadel. Razpise zanje bodo objavili v četrtek. V prihodnjih tednih bo Luka objavila še natečaja za izbor agencij za posredovanje dela in pogodbenih izvajalcev.

Luka Koper tako uresničuje napovedi o reševanju problematike delavcev pri izvajalcih pristaniških storitev, t.i. IPS podjetij. V Luki so že pred meseci predstavili strategijo, ki predvideva tristebrno zaposlovanje, zdaj pa so bolj jasne tudi številke in dinamika zaposlovanja.

Pričakujejo velik odziv

Razpisi bodo zajemali 12 različnih delovnih mest in bodo trajali osem dni, v Luki pa nanje pričakujejo velik odziv. Tudi zaradi tega bodo postopki, od razgovorov s kandidati dalje, vzeli precej časa. Po Zadelovih besedah naj bi prve zaposlitve skladno z načrti realizirali s prvim januarjem.

Kot je po današnjem pogovoru z novinarji pojasnil predsednik uprave Zadel, bodo skladno z danes potrjenim akcijskim načrtom neposredno zaposlili 307 delavcev.

V prihodnjih tednih bo Luka objavila tudi javna natečaja za izbor agencij za posredovanje kadrov ter zunanjih pogodbenih podjetij. Po izračunih bo prek agencij delalo 346 ljudi, na podlagi ocene iz potrebnih ur dela pa bodo prek zunanjih pogodbenih podjetij pritegnili še okoli 500 delavcev. Do izbora tako agencij kot posrednikov naj bi prišlo predvidoma do konca februarja.

Stroški dela se bo z vsemi omenjenimi prilagoditvami predvidoma povečali za okoli devet milijonov evrov letno.

Pri omenjenih zaposlitvah gre za reševanje t.i. problematike IPS. Poleg tega je Luka v letošnjem letu predvidela še skupno 203 nove zaposlitve.

Sledita pregled in recenzija

Ob tem je Zadel pustil odprta vrata tudi za dolgoročno zaposlitev agencijskih delavcev. Konec junija prihodnje leto bodo opravili pregled in recenzijo stanja in na osnovi ugotovljenih potreb po delu se bo krepil t.i. prvi steber. "To pomeni, da se bo zaposlovanje v Luki večalo na račun zmanjševanja agencijskih delavcev," je pojasnil predsednik uprave in dodal, da ne bo šlo za enkratni dogodek, temveč dolgotrajnejši proces.

Deli novico:

pomoč |  20 .09. 2018 ob  14: 02
Hvala :) lepa
Nabla |  20 .09. 2018 ob  13: 58
@pomoč,


Tam, kjer mora po zakonu za taknše firme bit - Zavod za zaposlovanje.
pomoč  |  20 .09. 2018 ob  13: 40
Ali lahko nekdo od prijaznih pove kje točno bo objavljen razpis. name se obračajo ljudje , vendar razpisa ni na spletni strani Luke Koper, niti se v kadrovski službi nihče ne javi za podateke?

zakaj taka skrivnost.?
Resnica |  20 .09. 2018 ob  09: 06
Še en dokaz, da se upravi ne sanja o produktivnosti v pretovru. Devet milijonov bodo zapravili zato da bodo delali enakom produktivno kot d sedaj......halo? Pa poglejmo: Luka je po ceniku za IPS firme po delavcu za izvedena dela plačevala v bruto enako kot za svoje zaposlene delavce. Ker zdržava - inšpekcije niso nadzirali IPS firme beri GAZDE če ti poslujejo v skladu z delovno kot tudi finančno zakonodajo...je politika za nedelovanje svojih kontrolnih organov inšpektorjev za delo in Furs obtožila prejšnje vodstvo Luke Koper. Politia si je postavila novo vodstvo luke, ki bo sedaj na letnem nivoju porabilo 9 milijonov več sredstev za poslovanje ....za enako količino pretovora in enako izkazan finančni iztržek minus 9 milijonov. Seveda bo v ta naen zaposlila 307 novih delavcev....na drugi strani pa bo ostalo še vedno 500 in več odvisno od povečanja prometa IPS delavcev...agencijsko ali kakor koli drugače imenovanih pogodbenih delavcev. TOREJ? Za te zadnje bo ostalo vse po starem. Če bi to ne bilo tako potem bi ne bilo potrebno v luki direktno zaposliti 307 delavcev za strošek 9 milijonov. Pravilno bi bilo, da bi vlada striktno izvajala kontrolo IPS firm v finančnem smislu kot delavsko pravnem smislu. Luka Koper pa bi le pravilno in pošteno ovrednotila vsako posamezno delo..tehnološki postopek pretovora. To kar počnejo je le mazanje oči tistim ki se jim o organizaciji luškega pretovora ne sanja. Vprašati se je le zakaj pri hudiču pa autsorcing luškega pretovora funkcionira v razvitih lukah zahodnih luk in Amerike ..kjer so sindikati dovolj močni in se izvajajo pogodbe o zaposlitvi delavcev v skladu z veljavno zakonodajo in tako zasčitijo delavce.. ŠE BO SMEHA....ko bo potrebno opravičiti slabše poslovanje luke in nadaljne kršenje pravic pogodbenega dela- utsorcing firm- tako imenovanih agencij - luški delavec bo rekel isto sranje drugo pakovanje....
porkade |  20 .09. 2018 ob  06: 38
E ja, mi sa, da bodo letele provizije v nebo
fijuuu, fijuuu,
lepo je biti šef terminala :-)
zerjavist |  20 .09. 2018 ob  02: 43
monade za ritolizce nadzornikov
@2x ips |  20 .09. 2018 ob  01: 26
Res si drugo ne zaslužita kot prst v rit
Re@ips |  20 .09. 2018 ob  00: 24
Jaz tudi samo sigurno bova dobila prst v rit ker luka si je oprala roke ko je vzela gazde in oni so ta vmesni clen da od nje ne dobimo nic a tej ki nam tresejo pravljice jim je samo za njihovo rit.Jaz v petek start Austria
L.p
Ips |  19 .09. 2018 ob  22: 09
Sploh se ne mislim prijavit že 20 let delam preko raznih gazd v luki če mi sami ne ponudijo zaposlitve jih bom tožil za vse nazaj in to je to zdravo
Jaz |  19 .09. 2018 ob  21: 42
Zakaj da se prijavim ce rabis met stelo skoda casa in papirja
Seat Dinari |  19 .09. 2018 ob  20: 30
Prijavil Se Bom Za Luško Gadzo
trdo trdo trdo delo slabo plačilo  |  19 .09. 2018 ob  19: 36
youtube.com/watch?v=lDK9QqIzhwk