PRIHAJA POMLAD? Konec tedna še mraz, sledi otoplitev!

Slovenija

Čeprav je bilo te dni še v številnih krajih v Sloveniji videti snežinke, se lahko s pomladjo, ki se uradno začenja v soboto, nadejamo toplejšega vremena. Prvi pomladni dan bo sicer še precej oblačen, hladen in vetroven, od nedelje pa je pričakovati postopen dvig temperatur, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

"Danes in jutri bodo nastajale posamezne padavine, bolj kot plohe, od nedelje pa pričakujemo spet več suhega vremena," je danes povedala meteorologinja Veronika Hladnik Zakotnik.

Hladno bo tudi zaradi vetra. Jutri bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. "Veter bo vztrajal nad našimi kraji nekje do ponedeljka. Morda bo ponekod pihal veter še v torek, potem pa se bo postopno polegel," je dodala.

V notranjosti Slovenije bo v soboto čez dan večinoma okoli pet stopinj Celzija, na Primorskem okoli deset stopinj. Naslednji teden bo povsod topleje. "Od nedelje bodo temperature okoli deset stopinj in se bodo postopno dvigale. Tako pričakujemo, da bodo konec prihodnjega tedna okoli 15 stopinj Celzija," je še povedala meteorologinja. Za zgodnje pomladansko obdobje je po njenih besedah značilno, da se vreme hitro spreminja. Tako visokih temperatur, kot smo jih bili v Sloveniji deležni pred nekaj tedni, zaenkrat ni pričakovati, ampak predvsem "temperature, ki so primerne letnemu času".

Minula meteorološka zima je bila za večji del Slovenije nadpovprečno topla, imeli smo tudi nadpovprečne količine padavin, v hribih veliko snega, po nižinah v glavnem dež.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija