PRIHAJA PODJETNIŠKI DOGODEK LETA NA OBALI: FestINNO tokrat v spletni različici prinaša sodobne tematike (VIDEO)

Koper

Festival inovativnosti, ki je zadnjih deset let gostoval na Fakulteti za management v Kopru, se letos v svoji 11. ponovitvi zaradi aktualnih razmer, povezanih z epidemijo covid-19, v celoti seli na splet. Dogodek, ki v čezmejnem prostoru združuje podjetnike, študente, predavatelje, raziskovalce in ostalo javnost, bo tokrat z več kot 20 predavanji, delavnicami, okroglimi mizami in ostalimi vsebinami popestril znanje še večjemu številu uporabnikov.

FestINNO je regijska čezmejna platforma za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških aktivnosti, stičišče povezovanja akademske sfere, gospodarstva, zainteresirane javnosti ter načrtovalcev politik podpore podjetništva.

Festival bo letos v celoti potekal prek spleta

11. festival festINNO bo 26. maja 2020 v celoti potekal prek spletne platforme Zoom. Udeleženci bodo v sklopu delavnic, okroglih miz, predavanj, razprav in predstavitev prisluhnili domačim in tujim predavateljem, izkušenim podjetnikom, kreativnim študentom in drugim gostom.

V programu bo poudarek na sodobnih temah in izzivih, povezanih s podjetništvom: 3D-tisk, prodaja na Amazonu, Erasmus programi za podjetnike, blagovne znamke, start-up ekosistemi, mladi v podjetjih, digitalni marketing, od ideje do produkta in mnogo več. V okviru dogodka pa bo na sporedu tudi zaključni dogodek INNOchallenge čezmejnega natečaja za najbolj inovativne poslovne ideje študentov, ki so jih ti razvijali v tekočem študijskem letu.

Splet in spletne rešitve bodo od zdaj naprej igrale še večjo vlogo

"Letos vam bomo poleg zanimivih, aktualnih in uporabnih vsebin iz širšega sveta podjetništva, pogovorov s strokovnjaki, zanimivimi gosti in uspešnimi podjetniki, posredovali tudi čim boljšo digitalno uporabniško izkušnjo," napoveduje prof. dr. Mitja Ruzzier, vodja projekta NUVOLAK2, v okviru katerega poteka FestINNO. "V novi realnosti bodo splet in spletne rešitve igrale še večjo vlogo, podjetja in organizacije pa se bodo morale temu prilagoditi," dodaja.

Prof. dr. Mitja Ruzzier, vodja projekta NUVOLAK2

Podrobnejši seznam delavnic je objavljen na spletni strani festivala. Za prisotnost na posameznih delavnicah je potrebna predhodna prijava, udeležba pa je brezplačna.

Prireditev organizira Fakulteta za management Univerze na Primorskem v soorganizaciji z drugimi partnerji projekta NUVOLAK2Projekt NUVOLAK2 je sofinanciran v okviru programa Interreg Italija-Slovenija 2014–2020 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.