PRIDOBITEV ZA PIRANSKA ŠPORTNA DRUŠTVA: V petek slovesno odprtje novega Jadralnega centra Portorož

Piran

Ob koncu portoroške promenade, na meji s hotelskim kompleksom Bernardin, je Občina Piran zgradila novi Jadralni center Portorož, namenjen predvsem športnim društvom, ki izvajajo javni program jadranja. Občina Piran in upravljavec objekta, Športni in mladinski center Piran, sta prepričana, da bo novi objekt s hangarji in zunanjo ureditvijo jadralcem zagotavljal odlične pogoje za pripravo pred jadranjem in kakovostno izvedbo regat, ob tem pa bo odslej primernejše tudi shranjevanje dragocene jadralne opreme.

Sodobno zasnovani Jadralni center Portorož se ponaša z dvema hangarjema, namenjenima hrambi jadrnic in drugih plovil ter jadralske in druge športne opreme, vključuje pa tudi garderobe s sanitarijami. Objekt sestavljata dva osnovna kubusa, ki ju povezuje osrednji večnamenski regatni prostor. Ker je obdan s steklom, se skozenj odpira pogled s promenade proti morju.

Nadstropje objekta je namenjeno nastanitvenim sobam z okrepčevalnico in odprto teraso s pogledom na morje. Občina Piran pravkar z javnim razpisom išče najemnika za celotno nadstropje, s čimer bi domačim in tujim športnim klubom lahko omogočili bivanje v času treningov in priprav ter izvajanje večjih šol jadranja in jadralnih kampov. V prihodnje bodo športna društva na tem mestu lahko izvajala večje mednarodne regate na najvišji ravni, saj je ob jadralnem centru za to na voljo vsa potrebna turistična infrastruktura.

Po projektih Pia Studia iz Portoroža je dela opravilo podjetje Marko5 gradnje, investicija pa znaša približno 1,6 milijona evrov.

Na morski strani objekta je velika manipulativna ploščad, ki omogoča zunanjo hrambo in pripravo večjega števila jadrnic ter drugih plovil na izplutje ob organizaciji regat. Ob objektu potekata nova urejena in širša promenada ter kolesarska steza, ki povezujeta Portorož z Bernardinom in Piranom. Za potrebe delovanja objekta je urejeno tudi manjše parkirišče.

Deli novico: