PRIČE V ZADEVI MARINA SE SPET RAZHAJAJO: Sporna vožnja upokojenega policista in detektiva

Kronika

Na koprskem sodišču se nadaljuje sojenje zaradi zlorabe prostitucije v zadevi Marina. Na današnjem naroku se je zapletlo pri izpovedi prič, ki sta prisostvovali policijski hišni preiskavi v klubu Marina. Izkazalo se je, da sta se moška, upokojeni policist in upokojeni detektiv, na pričanje iz Nove Gorice pripeljala z istim avtomobilom.

Zagovornik Janez Koščak (na fotografiji levo) in obtoženi Dejan Šurbek.

Najprej je pred sodni senat stopil upokojeni policist Srečko Lindič, ki je v hišni preiskavi kluba Marina sodeloval kot priča. Kot je izpovedal, je sodeloval pri ogledu objekta in omaric deklet.

Med preiskavo sta bili ves čas prisotni tudi vodja kluba Vesna Ternovec in njena odvetnica, med 14 ur trajajočo hišno preiskavo pa so pregledali tudi sobe, v katerih so prebivala nekatera od deklet. Lindič se je spomnil, da so bila vrata vsaj ene od sob že prej udarjena oz. da so bili vidni znaki vloma vanje.

Upokojeni detektiv Zmago Vrtovec, ki je prav tako kot priča sodeloval pri hišni preiskavi kluba in konkretno tudi sob, v katerih so prebivala dekleta, je izpovedal podobno, sam pa se je spomnil, da je bilo poškodovanih vsaj dvoje vrat.

Odvetnika Janeza Koščaka, sicer zagovornika Dejana Šurbka, je zanimalo, ali je policija večkrat vabila Lindiča in Vrtovca, da nastopita kot priči pri hišnih preiskavah, med izpraševanjem Vrtovca pa je prišlo na dan, da sta se z Lindičem poznala oz. da sta se po tistem, ko sta se spoznala med preiskavo v klubu Marina, še nekajkrat videla.

Vrtovec je med drugim povedal, da sta se z Lindičem pred današnjim narokom slišala po telefonu. Ko so na zahtevo Koščaka Lindiča še enkrat soočili z izpovedanim, je ta najprej dejal, da Vrtovca ni poklical, nato pa spremenil svojo trditev in pojasnil, da ga je poklical in vprašal, če je tudi sam prejel vabilo na sodišče. Na koncu se je po izpovedbi Lindiča izkazalo, da sta se oba na današnji narok pripeljala skupaj z istim avtom, kar je Lindič utemeljil s tem, da je njegovo vozilo na popravilu.

Vesna Ternovec

To ni prvo razhajanje v izpovedi prič v zadevi Marina. Kot je v začetku meseca poročal časnik Večer, je eden od tajnih policijskih delavcev izpovedal, da na nekaterih njegovih poročilih o tajnem delovanju v klubu Marina sploh niso njegovi podpisi. Prav tako je povedal, da ko je bil v tej zadevi zaslišan v sodni preiskavi, je o tem, kaj mora govoriti, dobil navodila nadrejenega oz. koordinatorja v tej zadevi, kriminalista Zdravka Cindriča z Nacionalnega preiskovalnega urada.

Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos naj bi zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Tako naj bi na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev.

Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub, obtoženi pa so nad dekleti vzpostavili odnos podrejenosti. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Obtoženi trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija