PRI UREDITVI MREŽE ZA IZPOSOJO KOLES SE SPET ZATIKA: Prispela le ena ponudba, ki jo je občina zavrnila

Goriška

Čeprav so na novogoriški občini napovedovali, da bodo najkasneje do marca 2020 uredili mrežo za izposojo koles Go-Kolo, se bo projekt nekoliko zavlekel. Na objavljen javni razpis za izbiro ponudnika je prispela le ena ponudba, vendar ni bila ustrezna, zato so jo zavrgli, je za STA povedal novogoriški podžupan Simon Rosič.

"V javnem naročilu Vzpostavitev sistema in upravljanje sistema izposoje koles Go-Kolo, ki je bilo na portalu javnih naročil objavljeno 12. julija, nismo izbrali nobenega ponudnika. Ponudba namreč ni zadostila merilu kompatibilnosti s sistemom izposoje koles v sosednji Gorici, ki bo v naslednjem razpisu eden od glavnih pogojev, saj s tem aktivno zagotavljamo ustvarjanje somestja obeh Goric s Šempetrom tudi na tem področju," je dejal Rosič.

Novogoriška občina bo objavila novo javno naročilo za izposojo koles, predvidoma še v oktobru.

Uporabnikom naj bi ponudili 28 navadnih in 13 električnih koles na sprva osmih lokacijah, mrežo postaj pa naj bi postopoma nadgrajevali.

Na novogoriški občini so za STA ob objavi prvega razpisa povedali, da bo uporaba koles za določen čas brezplačna, časovnega termina sicer niso še določili. Glede nadaljnje uporabe kolesa, ko bo uporabnik prekoračil brezplačen čas izposoje, se bodo dogovorili tedaj, ko bo izbran izvajalec. Plačilo za izposojo bo možno tako preko spletne in mobilne aplikacije kot tudi s plačilnimi karticami.

Vrednost investicije je ocenjena na dobrih 227.000 evrov brez DDV, od tega bo Mestna občina Nova Gorica za projekt namenila 190.510 evrov, RRA Severne Primorske pa 39.000 evrov. Mestna občina Nova Gorica je del denarja, skupno 128.000 evrov, pridobila na razpisu ministrstva za infrastrukturo za postavitev šestih postaj, dve pa bo postavila Regijska razvojna agencija (RRA) severne Primorske v okviru projekta Muse.

To ni prvi poskus novogoriške občine za postavitev sistema za izposojo mestnih koles. Pred nekaj leti so načrtovali skupno postavitev mreže z Gorico, vendar italijanskemu ponudniku ni uspelo zagotoviti pogojev za delovaje sistema izposoje koles.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija