PRI PRIMORCU NAŠLI VEČJE KOLIČINE DROGE: Pomagal jim je policijski pes

Kronika

Policisti policijske postaje Idrija so skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica in vodnikom s službenim psom za iskanje prepovedanih drog iz Enote vodnikov službenih psov Miren – SUP PU Nova Gorica v enem od naselij na območju Upravne enote Idrija opravili hišno preiskavo pri 36–letnem moškem. Slednjemu je bila odvzeta prostost.

Policisti in novogoriški kriminalisti so v sklopu hišne preiskave pri 36–letnemu moškemu našli in zasegli več različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge (300 gramov snovi – sum prepovedane droge amfetamin, 244 gramov zelenih posušenih rastlinskih delcev -sum prepovedane droge konoplja, smolnato snov – sum prepovedane droge hašiš in približno 2,4 kilogramov bele snovi, za katero obstaja sum, da gre za predhodno sestavino za izdelavo prepovedanih drog). V skladu z usmeritvami tožilstva je bila opravljena analiza preliminarnega testiranja zaseženih snovi, ki je potrdila, da gre za zgoraj navedene različne vrste prepovedanih drog. Poleg tega so bili osumljencu zaseženi tudi drugi predmeti (več mobilnih telefonov), zasegli so tudi kovinski predmet – bokser.

Novogoriški kriminalisti so 36-letnega osumljenca včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Po zaslišanju je bil zoper 36-letnega osumljenca odrejen pripor.

Sicer pa so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica pri 36-letnemu osumljencu že 13. marca 2019 v okviru preiskav povezanih s preprodajo prepovedanih drog mladostnikom na širšem Goriškem območju opravili hišno preiskavo. V okviru tedanje hišne preiskave pred štirimi meseci so pri osumljencu tudi našli in zasegli več različnih prepovedanih drog (konoplja, amfetamin, tabletke MDMA-ekstazi, kokain, heroin.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija