PRI POSTOJNSKI JAMI BO DANES VESELO: Začenja se 28. Furmanski praznik

Slovenija

Pri Postojnski jami bo danes 28. Furmanski praznik Postojna 2019, ki ga pripravlja postojnsko turistično društvo. Praznovanje, ki je bilo prejšnji teden zaradi slabega vremena odpovedano, se bo začelo s pohodom in kolesarjenjem po poteh nekdanjih kontrabantarjev, osrednja točka pa bo sprevod furmanov s konji.

Kot so sporočili iz turističnega društva, bodo v sprevodu furmani s konji, vozovi in tovori z Notranjske, Dolenjske, Gorenjske, Krasa, Štajerske in Istre po taktu Postojnske godbe 1808. Pripravili bodo tudi jahanje konj in vožnjo z zapravljivčki, vse do večera pa bodo pokali z biči ob zvokih narodnih in furmanskih viž harmonike.

V parku Postojnska jama se bo predstavilo več kot 40 razstavljavcev domače in umetnostne obrti in drugih dejavnosti. Potekalo bo tekmovanje v kuhanju lovskega golaža, predstavnikov lovskih družin z območja Brkinov, Krasa in Notranjske ter tekmovanje v diatonični harmoniki, za pokal Postojnske jame 2019.

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Postojna bo predstavilo starodobna vozila, obiskovalci se bodo lahko seznanili tudi z žganjekuho in kovanjem konj. Na prireditvi se bo predstavilo še Kinološko društvo Postojna z mimohodom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija