PRI NAS SE DA DOBRO JESTI: Laskavi naziv gastronomske revije za Slovenijo

Slovenija

Gastronomska revija Food and Travel Magazine Italia je Sloveniji podelila nagrado za najhitreje rastočo gastronomsko destinacijo, imenovano Emerging nation in eno-gastronomy 2019. Za direktorico STO Majo Pak je nagrada te ugledne in mednarodno prepoznane revije dodatni dokaz, da slovenska gastronomija dosega preporod.

Kot so danes sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO), je nagrada, revija jih je podelila v petek v kraju Forte Village na Sardinji, priznanje vsem deležnikom v gastronomiji in turizmu v prizadevanjih, da postane Slovenija globalno prepoznavna kot trajnostno usmerjena in vrhunska gastronomska destinacija za butična petzvezdična doživetja.

"Slovenija postaja vrhunska gastronomska destinacija ne le na italijanskem trgu, temveč tudi na globalnem zemljevidu ... Razglasitev Slovenije za najhitreje rastočo gastronomsko destinacijo je tudi odlična priložnost za promocijo Slovenije in dobra popotnica za prihodnji dve leti, ko bodo okusi Slovenije krovna komunikacijska tematika slovenskega turizma in Slovenija Evropska gastronomska regija 2021," je ob tem poudarila Pakova.

Pri Food and Travel Magazine Italija so ob razglasitvi Slovenije za najhitreje rastočo gastronomsko destinacijo po navedbah STO izpostavili edinstveno identiteto naše dežele, ki se zrcali v avtentični ponudbi kar 24 gastronomskih regij ter nezamenljivih okusih, ki jih oblikujejo lokalno pridobljene kakovostne, skrbno izbrane in avtentične surovine, pridelane v neokrnjeni naravi naše deleže.

Nagrado je v imenu STO prevzel vodja predstavništva STO v Italiji Aljoša Ota, ki je ob tem menil, da "smo na pravi poti da postanemo še bolj prepoznavni kot odlična destinacija za italijanske goste, ki iščejo prave avtentične kulinarične izkušnje".

Food and Travel Magazine Italia je revija, namenjena ljubiteljem gastronomije, z globalnim dosegom več kot 600.000 bralcev. Izhaja v angleškem, nemškem, španskem, grškem, portugalskem, arabskem, italijanskem in turškem jeziku. Revija je prvič izšla leta 1995 v Veliki Britaniji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija