PRI ČELNEM TRČENJU ZAGORELO: Policisti PU Koper sporočili, kaj se je zgodilo (FOTO)

Kronika

Že včeraj smo poročali o prometni nesreči, ki se je zgodila v Ilirski Bistrici, danes pa so več podrobnosti posredovali s Policijske uprave (PU) Koper.

Današnje posredovanje "na Placu" v Ilirski Bistrici

Posted by PGD Ilirska Bistrica on Monday, February 27, 2023

Policisti so bili o njej obveščeni včeraj ob 14.45. Na kraju so ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega avtomobila peljal od Trga maršala Tita proti Levstikovi ulici. Ko je pripeljal do križišča, je vozil po nasprotnem smernem vozišču in pri zavijanju ni pustil mimo vozila, s katerim je pravilno iz smeri Levstikove ulice pripeljala 46-letna voznica osebnega avtomobila.

Vozili sta trčili čelno, pri tem je zagorelo vozilo povzročitelja, požar so pogasili gasilci, voznica pa se je pri trčenju lažje poškodovala.

Obema udeležencema je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, s povzročiteljem pa je bil opravljen še postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom prepovedanih substanc, ki je bil pozitiven na benzodiazepini. V nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstvenem domu. Policisti obravnavajo sum kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Ob 20.50 so policisti na podlagi informacije, ki so jo prejeli od očividca, ki je prijavil nepredvidljivo vožnjo in ogrožanje drugih udeležencev v cestnem prometu, pri Divači ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.93 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.15 pa so v Postojni ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.88 mg/l. Sledi obdolžilni predlog. V postopku je bilo ugotovljeno, kje je užival alkoholne pijače, zato za gostinski lokal sledi hitri postopek.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 112 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en poskus vloma in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali šest nezakonitih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  28 .02. 2023 ob  13: 25
Torej v gostinskem lokalu prodajajo alkoholne pijace in placujejo davke. Nato se eden od gostov usede za volan in povzroci nesreco, lokal je pa v postopku?