PRI BUZETU UJELI 21-LETNEGA SLOVENCA Z AVTOMATSKO PUŠKO: To pa ni vse, kar je prevažal v BMW-ju

Kronika

Buzetski policisti so imeli v ponedeljek ob 00.45 polne roke dela z 21-letnim Slovencem, ki so ga ustavili v BMW-ju slovenskih registrskih tablic med kontrolo prometa v Vodicah. Med nadzorom voznika in vozila so policisti na zadnjem sedežu namreč opazili več potovalnih torb, poroča Glas Istre. Ker so posumili, da voznik v njih prevaža predmete, ki so posledica kaznivega dejanja, so pridobili sodno odredbo za preiskavo avtomobila.

Fotografija je simbolična.

Pod zadnjim sedežem se je skrivala avtomatska puška AK-47, ki je znana kot kalašnikovka, s preklopnim kopitom. V eni potovalni torbi so odkrili štiri okvirje s strelivom za brzostrelko. Policisti so v BMW-ju našli še več ampul, delno napolnjene brizge in tablete, za katere se sumi, da gre za t. i. anabolične steroide, poroča portal. Snovi bodo dodatno preiskali policijski izvedenci v Zagrebu.

Opravljena kriminalistična preiskava je potrdila sum, da je 21-letni slovenski državljan storil kaznivo dejanje nedovoljenega posedovanja, izdelave in nabave orožja in eksploziva. Kazensko so ga ovadili in ga danes zjutraj prepeljali v pripor v Pulju, je sporočila policijska uprava hrvaške Istre.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
goldhorn |  15 .07. 2020 ob  07: 39
Slovenec ali slovenski državljan?