PREVIDNO NA CESTI: Zaradi nesreče množična vožnja v napačno smer!

Slovenija

Zaradi zaprte gorenjske avtoceste vozila množično vozijo v napačno smer, so sporočili iz prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zaradi prometne nesreče, do katere je prišlo prav zaradi vožnje v nasprotno smer, v njej pa je ena oseba umrla, je namreč zaprta gorenjska avtocesta med razcepom Koseze in priključkom Šmartno proti Karavankam.

Nastal je daljši zastoj na avtocesti in vzporedni regionalni cesti Brod - Šmartno skozi Tacen. Obvoz je možen po cesti Ljubljana - Medvode ter naprej proti Kranju, Ljubljana-Gameljne-Šmartno ali Vodicam ali Črnuče-Trzin-Mengeš-Vodice. Potovalni čas se podaljša za eno uro ali več. Zaprt je tudi uvoz v predor Šentvid iz smeri Celovške ceste proti Karavankam, poroča prometno-informacijski center.

Stoji tudi štajerska avtocesta

Kilometrski zastoj je sicer nastal tudi na štajerski avtocesti pred Vranskim proti Ljubljani. Na štajerski avtocesti so namreč do 7. oktobra predvidene popolne zapore avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani ter priključka Trojane v obe smeri. Ta vikend bo zapora do nedelje do 15. ure. V noči iz nedelje na ponedeljek pa med 21. in 5. uro. Čakalna doba je na mejnih prehodih Dragonja in Jelšane pri vstopu.

Deli novico:

jurij |  22 .09. 2018 ob  14: 53
vsakemu ki vozi v nasprotrno smer odvzet vozniško in poslat v zapor za leto dni brez vseh privilegijev.
Hinko Murovec |  22 .09. 2018 ob  10: 36
10
Resno vsakemu ki pelje nadsprotno vzeti vozniško inn najvišja kazen, obvezno ponovno polaganje izpita. Sicer pa polovica Slovencev sploh ne zna uporabljat niti AC niti krožna križišča, temu pa so krive AŠ ki poučujejo vožnjo pogosto le na regionalnih in je morda po AC le par minut do pol ure vožnje po AC in konec. Tako imamo na cesti prometno dejansko nepismene voznike
ma kaj |  22 .09. 2018 ob  10: 11
12
polovit te bedake ki vozijo kontra in pobrat izpite pa vsakemu 3000 eur kazni