PREVIDNO NA CESTI Z VALETE V LUCIJO! Znižali so omejitev hitrosti

Piran

Ste opazili, da so na cesti med Valeto in Lucijo spremenili prometno signalizacijo? Preverili smo, zakaj tam hitrost ni več omejena na 90, temveč na 60 kilometrov na uro.

Pobudo za omejitev hitrosti na cesti od montažnega krožišča na Valeti do stalnega krožišča v Luciji so podali krajani, občina Piran pa jo je podala upravljavcu ceste, Direkciji RS za infrastrukturo, saj gre za odsek državne ceste. Pobudo za omejitev hitrosti na 60 kilometrov na uro so ocenili kot upravičeno, podprl pa jo je tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Piran.

Z vprašanji, zakaj znižanje omejitve hitrosti, smo se obrnili tudi na direkcijo za infrastrukturo, njihove odgovore še čakamo. So nam pa na piranski občini pojasnili, da je bil nalog izdan na podlagi ugotovljenega stanja na terenu, in sicer z namenom povečanja prometne varnost, saj se na tem odseku nahaja več zaporednih priključkov na državno cesto. 

Na občini so pojasnili še, da se jim je zdela hitrost 90 kilometrov na ure za ta odsek ceste previsoka. Tam so se tudi pogosto dogajale prometne nesreče. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
speris |  29 .01. 2020 ob  16: 11
14
Kaj pa 90 na izolski hitri cesti? zakaj?
Tiramola  |  29 .01. 2020 ob  12: 13
-4
60 bo v redu. Lp