PREVIDNO NA CESTAH! Sneg povzroča številne nevšečnosti (FOTO)

Slovenija

Razmere so po večini Slovenije zimske. Na pot se odpravite prej, s primerno zimsko opremo, povečajte varnostno razdaljo in hitrost prilagodite razmeram, svetujejo na prometnoinformacijskem centru. Zaradi čiščenja in posipanja cest promet ponekod poteka počasneje. Zaradi novozapadlega snega so imeli ponekod precej dela tudi gasilci in druge službe. Zaradi čiščenja in posipanja cest promet ponekod poteka počasneje. Prilagodite hitrost in varnostno razdaljo.

Gasilci so posredovali na območju občin Solčava, Velenje, Vojnik, Kranj, Naklo, Lovrenc na Pohorju, Podvelka, Ravne na Koroškem, Hrastnik, Sveta Ana, Žalec in Maribor. Regijski centri za obveščanje po državi so po do sedaj znanih podatkih zabeležili 17 dogodkov in aktivirali 11 prostovoljnih in eno poklicno gasilsko enoto. Gasilci so imeli največ dela z odstranjevanjem podrtih dreves, ki so se pod težo snega podrla na cestišča in ovirala promet, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Danes bo sprva še oblačno, sneženje bo povsod ponehalo. Čez dan se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija.

Sneg povzroča nemalo nevšečnosti na cestah

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti zaradi okvare vozila v predoru Trojane proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas.

Zaradi zimskih razmer je cesta čez prelaz Vršič je zaprta. Verige so obvezne čez prelaz Korensko sedlo. Prepoved za priklopnike in polpriklopnike je na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič in Spodnja Idrija-Godovič. Cesta Volče-Solarji je zaprta. Na cesti Tolmin-Kobarid je oviran promet zaradi vej in dreves, ki visijo na cesto. Zaradi podrtih dreves so zaprte še ceste Krško-Celje pri Blanci in Izlake-Trojane pri Polšini.

❕Ponekod so ceste že zasnežene ????❄️⬇️. Zjutraj se od doma odpravite raje bolj zgodaj. Vozite previdno! Spremljate pa...

Objavil/a Promet.si dne Nedelja, 28. november 2021

Promet je zaradi jutranje prometne konice povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah.

Pri vstopu v državo morajo tovorna vozila na mejnem prehodu Gruškovje čakati tri ure, na mejnem prehodu Obrežje pa do ene ure. Na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina je zaradi zimskih razmer na hrvaški strani prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Zaradi napovedanih del na avstrijski strani predora Karavanke bo promet predvidoma od 29. novembra od 11. ure do 3. decembra do 15. ure skozi predor potekal izmenično enosmerno.

Na primorski avtocesti je zaprt priključek Črni Kal v obe smeri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija