PREVETRENO VODSTVO: Nova uprava 2TDK začenja delo

Slovenija

Včeraj je začela delo nova tričlanska uprava družbe 2TDK, ki vodi projekt gradnje drugega tira. Investicijski program zanj je v ponedeljek obravnaval projektni svet ministrstva, vlada kot skupščina naj bi ga po potrditvi nadzornikov 2TDK po željah infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek sprejela še ta mesec, so povedali na ministrstvu.

Investicijski program je v ponedeljek obravnaval projektno-finančni svet pri ministrstvu za infrastrukturo, zdaj morajo o njem odločati organi družbe 2TDK. Tako nadzorni svet kot uprava v družbi sta prevetreni, saj sta v petčlanskem nadzornem svetu na novo predsednik sveta Matej Pirc in član Damijan Brulc, uprava pa se je razširila z eno- na tričlansko.

Upravo družbe, prej z direktorjem Žarkom Sajičem, sta z današnjim dnem tako popolnila nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Dušan Zorko in Marko Brezigar. Po pisanju Dela bo Zorko poleg vodenja uprave prevzel odgovornost za finance, Brezigar za tehnično področje, Sajić pa verjetno za splošno in pravno področje ter javna naročila. Novi sodelavci si bodo delo natančneje razdelili danes, so povedali v družbi.

Po informacijah časnika Finance, ki se sklicuje na pridobljene dokumente, je skupna ocena stroška gradnje drugega tira brez stroška financiranja projekta 1,168 milijarde evrov. S prištetimi že porabljenimi 65 milijoni evrov skupni znesek znaša 1,233 milijarde evrov brez stroška financiranja.

Vlada naj bi ta mesec potrdila tudi koncesijsko pogodbo z 2TDK. Po potrditvi investicijskega programa, ki ga je pripravila družba Deloitte, pa bodo lahko stekla pripravljalna dela, v katerih bo Kolektor zgradil ceste za dostop do predvidene trase drugega tira, sprožili pa bodo lahko tudi postopke za izbor izvajalca za glavna gradbena dela v tem projektu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija