PREVERILI SMO GOVORICE: Bo Izola danes dobila novega podžupana?

Izola

Šli smo po sledi govoric, da naj bi ravno na današnji seji občinskega sveta izolski župan Danilo Markočič razkril, da je imenoval Alekseja Skoka za podžupana, a očitno temu ni tako. Markočič naj namreč še ne bi bil dokončno odločen. Kaj pa na to poreče Skok?

Izolski občinski svetniki se bodo danes ob 16. uri sestali na 8. redni seji Občinskega sveta Občine Izola. Po naših informacijah naj bi danes izolski župan Danilo Markočič svetnike tudi seznanil z odločitvijo, da za enega izmed podžupanov imenuje Alekseja Skoka, predsednika izolskih Socialnih demokratov (SD). A ko smo ga poklicali za potrditev pridobljenega namiga, nam je odgovoril: "Nisem se še dokončno odločil."

Kdo bo zasedel prosti podžupanski stolček, nam Markočič ni želel razkriti niti septembra, ko se je oblikovala izolska koalicija. Takrat nam je dejal, da bodo delovna mesta razdeljena na podlagi doseženih rezultatov na volitvah. "O imenih se še nismo pogovarjali. Pomembno se nam zdi, da izpeljemo program, ki smo si ga zadali, ne pa, kdo bo zasedel kateri stolček."

Aleksej Skok (levo) in Danilo Markočič (desno)

Septembra je bil glede kadrovanja bolj zgovoren Aleksej Skok. Kot nam je pojasnil predsednik izolske stranke SD, jim pripada glede na število svetnikov eden od podžupanskih položajev. "Dogovorili smo se, da na to mesto stopim jaz," nam je potrdil pred dvema mesecema. Danes pa je na našo prošnjo za izjavo, ali drži, da ga bo župan vendarle imenoval za podžupana, odgovoril: "Ne želim komentirati ničesar v zvezi s tem, dokler župan ne da uradne izjave."

Očitno bomo morali počakati današnjo sejo, po kateri bodo vpleteni morda le spregovorili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  21 .11. 2019 ob  15: 11
Zanimivo bo, če ne bo.

Ma itak da bo.

Gospodu Markočiču pa posvetilo: Danilo, ostani tak, kot si bil preden si postal župan, ne se preveč "prodajati". Ta isti, ki se sedaj silijo in žlahtajo, so pred voltvami odrto navijali za druge(ga) kandidate/kandidata. In čez tri leta te bodo gladko spet ne poznali več oz te zavrgli. Zato previdno. Boj se tistih z nasmehom in žametnim glasom.