PREVERILI SMO DOMNEVE, DA V IZOLSKA STANOVANJA VLAMLJAJO ILEGALNI MIGRANTI: Takšno je pojasnilo Policijske uprave Koper (FOTO)

Izola

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki je na družbenih omrežjih zasledil trditve o tem, da naj bi v stanovanja v Izoli vlamljali ilegalni migranti. Po njegovih navedbah naj bi bila na Policijsko upravo (PU) Koper o tem dogodku oziroma dogodkih podana tudi prijava, zato smo se za več pojasnil in za razjasnitev teh domnev obrnili na njih. 

Fotografija je simbolična. 

Kot nas je obvestil bralec, naj bi bila podana prijava o vlomih na PU Koper, policisti pa naj bi potrdili, da gre za tujce, ne pa tudi, da gre za ilegalne migrante

Posredovana nam je bila tudi fotografija

Fotografija, ki nam jo je posredoval bralec. 

Za pojasnilo oziroma za razjasnitev domnev smo se obrnili na PU Koper, kjer so nam potrdili, da so 16. avgusta pozno zvečer na operativno-komunikacijski center (OKC) prejeli obvestilo, da so bili pred eno uro pri vratih kleti na Gasilski ulici v Izoli trije moški, ki naj bi si ogledovali vrata in jih skušali odpreti. Ko jih je domačinka vprašala, kaj hočejo, pa so odšli.

Moški so bili stari približno med 40 in 50 let, močnejše (čokate) postave in višje rasti, še dodajajo na policiji.

Obvestili so nas, da so policisti takoj po prejetem obvestilu pregledali območje, vendar oseb niso izsledili. V nadaljevanju pa so pridobili tudi posnetek kamere.

"Glede na vse dosedanje ugotovitve policisti niso mogli zaključiti, da je šlo za vlomilce, saj ni bilo znakov nasilnega odpiranja. Zagotovo pa na podlagi tega ne moremo zaključiti, da bi lahko bili ilegalni migranti," so nam še pojasnili na PU Koper.

Izolski policisti zadevo spremljajo še naprej.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Starkiller |  20 .08. 2021 ob  16: 42
-3
Pa pustite ljudi pri miru. Saj niso nobenemu nič žalega storili. Če so ilegalno prišli v slovenijo, jih bomo že legalizirali. Mi to znamo in zmoremo.
Imperio  |  19 .08. 2021 ob  22: 17
Gre za ilegalne migrante.
Stric iz ozadja |  19 .08. 2021 ob  21: 26
-1
Izterjevalci?
td |  19 .08. 2021 ob  18: 40
Prej izgledajo kot potrošniki turističnih bonov.